Se nya trailern till Stephen King-skräckisen "Jurtjyrkogården"

Skräckfilmer med barn kan vara det absolut läskigaste som finns – och nu kommer ännu en! Den här gången är det 80-talsklassikern "Jurtjyrkogården" ("Pet Sematary") av Stephen King som får en remake. Se trailern här!

Den 71-årige skräckförfattaren Stephen King är lika aktuell 2018 som han var på 70- och 80-talet. Förra året kom nyinspelningen av Det med Bill Skarsgård och The Mist i serie-format, och i år har vi fått njuta av King-serier som Castle Rock på HBO och Mr. Mercedes på C More.

Men publiken verkar inte tröttna på den klassiska skräckgenren som Stephen King skapat och gjort sig känd för. Nu kommer nämligen en remake av Jurtjyrkogården (Pet Sematary), 30 år efter den första filmen som skrämde vettet ur såväl vuxna som barn.


Skärckfilmen Jurtjyrkogården, som har premiär i april 2019, påminner en del om en annan nyinspelning av Stephen King – nämligen Det. Barnen, skräcken och det oförklarliga knyter dem samman. Släng sedan in lite vibbar av andra Stephen King-klassiker som Stand by Me och Children of the Corn, och voila! Där har du Jurtjyrkogården.

Filmen handlar om en familj som flyttar till ett vackert hus på landet, och i skogen bakom huset finns en djurkyrkogård som skapats av traktens barn i generationer (därav felstavningen i filmens titel). Givetvis blir inte flytten från storstaden den idyll familjen tänkt sig, för snart börjar märkliga saker att hända.


I trailern får vi se läskiga barn som går med djurmasker i formation, ett obehagligt rytmiskt trummande i skogen, och en varning från en av traktens äldre män:

”Barnen brukade utmana varandra att gå in i skogen om natten. De förstod kraften som bor där, och de var rädda för den.”

Vågar du titta på trailern?

Trailer, Jurtjyrkogården (Pet Sematary)

Läs mer:

Den här skräckfilmen ska du se – baserat på ditt stjärntecken
Test: Hur många av de 100 bästa skräckfilmerna har du sett?
13 skräckfilmer som du på riktigt inte kommer att våga se klart