Baaams nöjesval i mars: gift vid första ögonkastet, headspace på Netflix och Park and Recreation.

Redaktionens nöjesval: Det streamar, tittar och lyssnar vi på i mars

Varje månad väljer Baaams redaktion sina favoriter från kultur- och nöjesvärlden. Här är serierna vi tittar på under mars 2021.
Joy M'Batha om Tunna blå linjen: "Det här är mitt liv"
Slå på ljud

Alla säsonger av Parks and Recreation på Netflix

Nathalie Mark, redaktionschef

Ja, detta är kanske inte ett nytt tips men om ni är som jag så blir man ibland lite mätt på alla nya serier, filmer och poddar man “bara måste se” och behöver krypa in i sitt skal lite då och då. Därför blev jag så glad när jag såg att Netflix nyligen tagit tillbaka alla säsonger av den otroliga serien Parks and Recreation.

För dig som inte redan avgudar Leslie Knope (Amy Poehler), Ron Swanson (Nick Offerman), Andy Dwyer (Chris Pratt) och alla andra karaktärer kommer här en snabb recap.

Serien skrevs först som en spinoff till amerikanska The Office och handlar om parkavdelningen i Pawnee, Indiana. Snabbt fick den dock en egen twist och istället för den lite cyniska tonen i The Office blev det en otroligt varm och knäpp serie om ett gäng väldigt olika människor som trots allt vill hjälpa varandra.

Och är det inte just det vi behöver när det råder piss-pandemi i världen? Har du aldrig sett serien förut rekommenderar jag att du hoppar in på sista avsnittet i säsong ett, då börjar tonen verkligen sätta sig. För lite extra krydda i tillvaron kan du också passa på att se avsnittet Flu Season (E02S03) som handlar om hur staden hanterar en eskalerande influensa.

I övrigt är det bara att luta dig tillbaka, njuta av att få vara en del av vardagen i Pawnee och drömma om en dag när pandemin tar slut.


Meditations-app som blivit Netflix-serie!

Annie Li Eriksson, redaktör på FRIDA

Jag har länge kämpat med min meditation. Jag har förstått att det ska vara väldigt bra men varje gång jag sätter mig ner rusar tankarna iväg. ”Tror vi soyamjölken håller på att ta slut. Juste, jag måste mejla chefen om semestern. Undrar om farfar fått sin andra vaccinspruta än? Måste ringa honom….” och så håller det på.

Jag blev därför helt lyrisk när jag upptäckte Netflixserien Headspace – en guide till meditation. Jag har i skrivande stund endast hunnit se första avsnittet som handlar om hur man kommer igång. Men i det ingår en meditationsövning där man guidas av en röst – och jag kan säga att det var de fem bästa meditationsminutrarna i mitt liv! Det var så mycket enklare att göra det när man lyssnade på någon än att sitta själv på vardagsrumsgolvet med alla tankar som far hejvilt.

Det kanske låter flummigt men ge serien en chans! Det kan verkligen vara värt det.

Gift vid första ögonkastet – för tv blir inte bättre än så

Sofia Börjesson, redaktör

Änt-li-gen har det kommit en ny säsong av Gift vid första ögonkastet Sverige. I skrivande stund har det kommit ut två avsnitt och vi har således fått se paren säga ja till varandra framme vid altaret.

Mina tankar efter första avsnittet var att ”Shit! Alla par verkar ha en chans!” Och det är inte en vanlig känsla när matchningarna presenteras i serien. Den här gången verkar experterna har gått efter parollen ”lika barn leka bäst”, och det är nog inte en helt dum idé. Jag menar, Elinor bad om någon som liknar Kalles Kaviar-Kalle och fick den här:

Jag ska inte säga för mycket, men bröllopen bjuder på alltifrån bastubad till otroligt cringe-ig stämning – och det är precis så underbart som det alltid är.

Jag längtar redan till alla kommande avsnitt!

Relaterade artiklar
13 tankar jag hade när jag såg Tunna blå linjen, avsnitt 8
Redaktionens nöjesval: Det streamar, tittar och lyssnar vi på i februari