6 helt ologiska saker som händer i Harry Potter-filmerna

6 helt ologiska saker som händer i Harry Potter-filmerna

Inga filmserie är vattentät. Inte heller Harry Potter-serien. Jo, det är sant. Här är de sex största missarna.

Läs också: 12 magiska filmer och serier att se när du saknar Harry Potter

Man kan ju inte annat än älska Harry Potter. Men även det mest trogne fanet har nog brottats med passager i serien som inte riktigt går ihop, som Digital Spy har påpekat. Några är av det mindre slaget – men vissa får en faktiskt att rynka på pannan. Här är sex av dem.


Hur mycket Voldemort faktiskt bryr sig om Harrys utbildning

Visst är det snällt av Lord Voldemort att bara attackera Harry under hans sommarlov? Det är väl fint att han väntar tills dess att Harry gått klart sitt skolår innan han slår till. Han vill väl inte att han blir underkänd i förvandlingskonst?


Weasley-tvillingarna dömer ingen

När deras bror Ron Weasley sover med sin husdjursråtta Scabbers i tre år säger Fred och George ingenting. Detta trots att råttan faktiskt är trollkarlen Peter ”Slingersvans” Pettigrew som antagit en råttform och som mycket tydligt syns under sitt riktiga namn på Marodörkartan som tvillingarna har. Så det är fint av dem att inte uppmärksamma att deras bror i alla år sovit med en vuxen man.

Läs även: Nu kan du köpa huset som Harry Potter bodde i


Snape vaktar De vises sten – fast det gör han inte

I den första filmen får vi höra att Snape inte kan vara ute efter De vises sten eftersom han är med och vaktar den. Och så är det i boken, där hans del av vaktandet innebär en logisk prövning med trolldrycker. Det är bara det att denna bit helt föll bort i filmen. Så… hjälpte han till eller inte?


Så himla inte-begränsade tidvändare

Det sägs att användandet av tidvändare är väldigt begränsat av Trolldomsministeriet. Så begränsat att de glatt ger en till en 14-årig elev så att hon kan gå på fler lektioner. Är det verkligen ansvarsfullt att ge Hermione ett farligt magiskt objekt bara så att hon kan gå på spådomslektioner? Och nej, Harry, du får inte rädda livet på dina föräldrar – men absolut, rädda en hippogriff. Kör hårt.


Vem kontrollerar egentligen fläderstaven?

Draco Malfoy övertog makten över fläderstaven eftersom Dumbledore höll i den när Draco avväpnade honom. Så han tog den. Så långt, så bra. Men på något sätt avväpnar Harry Potter Draco när han har en helt annat stav och blir då på samma gång mästare över fläderstaven. Hur går det egentligen till?


Hela berättelsen i ”Den flammande bägaren”

Så Barty Crouch Junior är så smart att han kan lura Dumbledore att han är hans gamla vän Alastor Moody OCH att det måste få finnas en fjärde deltagare i den magiska trekampen. Trots att Voldemort är världens mäktigaste, onda trollkarl kan han bara komma på ett sätt att komma nära Harry Potter och det är att tvinga honom att genomföra hela tvekampen. Och samtidigt se till att han vinner den. Och når flyttnyckeln som tar honom till kyrkogården där Voldemort väntar. Kanske inte så smart move, Voldemort.

Läs mer: 24 magiska tatueringar inspirerade av Harry Potter