shay-mitchell-mom-shame

Shay Mitchells viktiga meddelande efter all mom-shaming

”Hur vågar man”, frågar sig skådespelaren Shay Mitchell efter det att hon så ofta får kritik vad gäller hennes livsval som mamma. Nu sätter hon ner foten.
Det här är "mom shaming"
0:44

Efter reklamen: Det här är "mom shaming"

(0:44)

Slå på ljud

I mitten av oktober 2019 blev Pretty little liars- tillika You-stjärnan Shay Mitchell mamma till en dotter vid namn Atlas Noa. Dottern har hon tillsammans med skådespelarkollegan och kärleken Matte Babel. Som nybliven mamma stötte hon på en hel del patrull från kritiker på sociala medier, vilket tycks fortgå även idag – två år efter dotterns födsel.

Shay Mitchell om kritiken efter att hon lämnade dottern

Samma vecka som Shay Mitchell delade med sig av nyheten om dotterns födsel där för två år sedan publicerade hon videoklipp på sig själv och Matte från Drakes 33-års fest. Paret fångades även på bild när de lämnade festen. Och att hon ett par dagar efter förlossningen gick på party irriterad många. Men Shay Mitchell satte ner foten.

”Tydligen är folk väldigt upprörda över att jag, tre dagar efter jag fått barn, lämnade för att gå på fest. Det var inte tre dagar och jag lämnade henne med Angel”, sa hon i ett videoklipp och refererade då till hennes hund Angel.

”Jag lämnade henne med Angel och ställde fram vatten till båda två”, fortsatte hon sitt skämt.

Shay Mitchell möter ännu kritik – väljer nu att ignorera

Och nu då en tid senare, känner Shay Mitchell att hon måste sätta ner foten igen, det är märkbart att hon ofta blir utsatt för så kallad mom-shaming (mammaskam). I en ny intervju med magasinet People gör hon klart att hon ofta utsätts för mom-shaming men att hon väljer att ignorera det.

– Jag har inte tid för det där, berättar Mitchell och fortsätter:

– Man gör liksom det bästa man kan, och det är det som borde vara i fokus. Jag ger all min tid och all min energi till Atlas och allt annat som är av vikt i mitt liv.

– Och att fokusera på alla negativa kommentarer från folk på sociala medier, det är då verkligen inget jag prioriterar.

Shay Mitchell: Hur vågar man ifrågasätta en nybliven mamma?

I en intervju med Pretty Big Deal podcast från tidigare i år var Shay Mitchell inne på samma spår, och hon tycker det är märkligt att folk kommenterar mammors sätt att leva efter det att man fått barn.

–Alltså hur vågar man ifrågasätta en nybliven mamma, som redan gått igenom så mycket, om när hon ska lämna ifrån sig sitt barn för första gången, frågar hon sig i intervjun och fortsätter:

– Det är ju egentligen något som borde hyllas. Man lever ju sitt liv precis som innan, och man gör det även när man fått sitt barn.

Foto: TT

Relaterade artiklar
Kändisar som öppnat upp om missfall
Ashley Graham om mammaskammandet: ”Måste få ett stopp”
Emilia Clarke släpper serietidning som hyllar mammor och mens