Silvana Imam till SOLO: "Jag är en väldigt känslig person"

Silvana Imam till SOLO: "Jag är en väldigt känslig person"

Berätta om ditt nya album!

– Man kan säga att albumet handlar om hur vår värld ser ut, och att mina lyssnare är den nya kraften. Tillsammans är vi den nya världsordningen. Det är mitt personligaste verk hittills. Jag berättar om mitt liv på ett helt nytt sätt och albumet rymmer både en lustfylld och en seriös sida av mig.

Robyn till Baaam: ”Vi ska minska den skeva könsuppdelningen”

När bestämde du dig för du ville syssla med musik?

– Jag visste det redan som liten, men det var inte förrän jag var 24 som jag började spela in låtar. När det gick bra var jag så himla envis och slutade inte ens om jag ställde mig på en scen och glömde texten.

Har du bra självförtroende?

– Ja, jag har alltid haft extremt mycket självförtroende och tänkt att jag kan göra precis vad jag vill. Men jag har jag haft dålig självkänsla. Det är på grund av hur samhällsstrukturerna ser ut. Eftersom jag dessutom är homosexuell och invandrare har jag ansetts vara dubbelt fel och behövt överbevisa folk i hela mitt liv.

Läs mer: Här är alla vinnare på Grammisgalan 2016

Finns det en annan press på tjejer inom musiken?

– Inom alla branscher. Vi tjejer måste alltid vara så jävla mycket bättre än killar. Vi ska alltid göra dubbelt så bra som en man, samtidigt som vi också ska vara dubbelt så snygga. Det är otroligt svårt att prestera på den nivån, men pressen är lättare att hantera om man får stöd och pratar med varandra.

Vilken annan artist skulle du vilja samarbeta med?

– I Sverige skulle jag välja Håkan Hellström. Jag har aldrig träffat människan, men jag älskar hans naiva texter. Eftersom jag är en väldigt känslig person, älskar jag vemodet. Jag vet inte hur många gånger jag har gråtit till Håkan.

Läs också:
18 gånger Kent sjunger precis hur det känns att vara olyckligt kär
8 saker feminister är trötta på att höra
Här är de farligaste artisterna att googla

Av: Filippa Rosenberg

Foto: Adam Falk