Leighton Meester sjunger i mikrofon och Emma Roberts i blondt hår

Skådespelare som försökt slå igenom i musikbranschen

Det är inte lätt att slå igenom i musikbranschen, inte ens om man är en Hollywoodstjärna. Här är 6 skådisar som alla försökt sig på en musikkarriär – med blandade resultat.

Att slå igenom i musikbranschen är inte det lättaste, inte ens om du redan är känd sedan tidigare. Många skådespelare har försökt sig på en musikkarriär, med blandade resultat. Här är ett gäng stjärnor som alla försökt sig på att bli artister:

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson släppte två album 2008 och 2009. Det blev ingen större framgång där, men Scarlett har ändå kunnat använda sin talang för musik i några av de filmer som hon spelat in, till exempel i otecknade Djungelboken och i filmmusikalen Sing.

Brie Larson

Brie Larson hade faktiskt en musikkarriär innan hon slog igenom som skådespelerska. Endast 16 år gammal släppte hon ett album, där hon även hade skrivit de flesta av låtarna. Här kan du lyssna på hur det lät 2005:

Emma Roberts

2005 släppte Emma Roberts ett album som hamnade på topp 10 på Billboards lista för barnalbum. Trots succén har Emma inte släppt någon mer musik.

Här kan du lyssna på hela albumet.

Tyra Banks

I samband med att America’s next top model säsong två spelades in passade Tyra Banks på att spela in en musikvideo. Shake your body blev ingen superhit och det har inte kommit någon mer musik från Tyra Banks sedan dess.

Ryan Gosling

Skådespelaren Ryan Gosling har faktisk ett eget band. De kallar sig för Dead Man’s Bones och har funnits sedan 2007. Bandet består endast av Ryan Gosling och hans vän Zach Shields, och de två spelar samtliga instrument.

Leighton Meester

Gossip girl-stjärnan Leighton Meester överraskade många positivt när hon i början av 2010-talet släppte ett gäng låtar. Hennes röst prisades och tog henne hela vägen till Broadway där hon var med i musikalen Of Mice and Men. Här kan du lyssna på Leighton Meesters ljuva stämma:

Foto: TT

Källa: Insider, Buzzfeed

LÄS MER:

Världskända låtar som skrevs av andra artister

Tio världskända låtar som egentligen är covers

8 kändisar som vågade ta steget och byta karriär