Största skandalerna från röda mattan

Största skandalerna från röda mattan

Visste du att Kim Kardashian har blivit attackerad med mjöl, eller att Kristen Bell slog en full reporter? Här är några av de största skandalerna som inträffat på röda mattan! Och nej – svenskarna är inte helt oskyldiga!
Röda mattan i Cannes genom tiderna
2:42

Efter reklamen: Röda mattan i Cannes genom tiderna

(2:42)

Slå på ljud

Objudna gäster, brutna klädkoder och roliga fall... Trots att röda mattan är planerad in i minsta detalj (och kändisarna ofta har förberett sig i månader i val av kläder och makeup), går det inte alltid som planerat. Ta till exempel Jennifer Lawrence fall på Oscarsgalan 2014 som fick alla att tappa hakan, eller när Kim Kardashian blev attackerad med mjöl. En del skandaler går att skratta åt, medan andra gör oss riktigt förbannade! Fråga bara Kristen Bell och Scarlett Johansson.

Här är några av de största skandalerna som har hänt på röda mattan.

Kim Kardashian blev mjölbombad

När realitystjärnan Kim Kardashian skulle lansera sin parfym True Reflection år 2012 gick eventet inte riktigt som planerat... Inför mängder av vimmelfotografer blev hon mjölbombad av en kvinna som lyckat ta sig in på röda mattan. Varför kan man undra. Händelsen filmades såklart också och i videon kan man höra kvinnan skrika "fur hag" samtidigt som hon häller påsen med mjöl över Kim.

Isaac Mizrahi tafsade på Scarlett Johansson

På Golden Globes röda matta år 2006 hände en minst sagt... sjuk grej! Tv-reportern Isaac Mizrahi ville tydligen veta allt om Scarlett Johanssons bröst och avslutade hela intervjun med att ta ett ordentligt grepp om ena bröstet. Scarletts reaktion? Hon blev minst sagt chockad och sa "vad är det som händer?". Varpå Isaac Mizrahi kontrar med att sjunga "Jag tog på Scarletts bröst, jag tog på Scarletts bröst".

Amy Schumer "ramlade"

På TIME 100 gala 2015 tänkte komikern Amy Schumer att hon skulle vara lite extra rolig. Mitt på röda mattan låtsades Amy ramla framför Kim Kardashian och Kanye West. Skämtet däremot togs inte emot så väl... och det dåvarande paret gick bara rakt förbi henne. Amy menar dock att hon senare på kvällen fick ett leende av Kanye West. Som hon visserligen beskriver som ett stelt och robotliknande leende...

Zac Efron tappade en kondom

Japp du läste rätt! På premiären av filmen Lorax gjorde Zac Efron en ordentlig entré när han tappade en kondom som låg i hans byxficka... Att det var en barnfilm gör inte saken bättre.

Victoria Silvstedt stötte ihop med Donald Trump

Att Donald Trump har trånat efter Victoria Silvstedt är ingen nyhet. När Victoria stötte ihop med Donald Trump och Melania Trump (då Knauss) på Playboys 50- års jubileum uppstod en... märklig situation.

– Några år senare stötte jag ihop med honom och Melania på röda mattan i New York och det blev väldigt weird. Jag visste inte att hon hade börjat dejta honom, men det var ju perfekt att hon fick honom. Donald visste inte heller att vi hade bott ihop eller kände varandra. Det finns också hemska bilder på oss från röda mattan. Melania på en sida och jag på den andra. Som om vi var hans tjejer. Dom här bilderna visades hela tiden när han ställde upp i valet, säger Victoria.

En man dök in under America Ferreras klänning

På filmfestivalen i Cannes år 2014 hoppade en man (som sägs vara en journalist) fram på röda mattan och dök in under skådisen America Ferreras klänning. Det tog inte många sekunder innan vakter var på plats och släpade bort mannen från röda mattan.

Pär Lernström skrek efter fel person

År 2020 fick Pär Lernström det ärofyllda uppdraget att vara på plats i Los Angeles för att bevaka Oscarsgalan. Och det märktes att TV4-profilen inte var världsvan att vara runt kändiseliten. När, vem han trodde var Salma Hayek, gick på röda mattan var han snabb med att skrika högt efter henne. Problemet? Det var inte Salma Hayek utan Penelope Cruz. Felsägningen blev såklart viral och snappades också upp av talkshow-värden Jimmy Kimmel.

Kristen Stewart tog av sig skorna

På Cannes filmfestival 2018 föredrog Kristen Stewart komfort och kastade av sig skorna . Det kanske inte verkar som en biggie, men att gå barfota är strikt emot röda mattan klädkoder.

Kristen Bell slog en reporter

Ingen bråkar med Kristen Bell! På premiären av filmen The Boss var det en väldigt berusad reporter som dels nästan slog mikrofonen i Kristens ansikte, och sedan drog i henne när hon skulle gå därifrån. Det fick Kristen att ledsna och hon gav reportern en ordentlig örfil.

Foto: TT, Skärmdump E!

Relaterade artiklar
Zendaya och 8 andra kändisar som bär peruk – och vi hade ingen aning (!)
Hollywoodstjärnornas mest vågade klänningar på röda mattan
Här kommer kändisarna till Grammisgalan 2021 – se bilderna från röda mattan