Skäringer till attack mot klädmärkets modeller: ”Kvinnorna ser sjuka ut”

I ett inlägg på Instagram riktar poddprofilerna Mia Skäringer och Anna Mannheimer kritik mot smala modeller.

Läs också: 7 gånger Mia Skäringer bevisat varför hon för alltid har en plats i våra hjärtan

Poddarna och vännerna Mia Skäringer och Anna Mannheimer har flera gånger lyft upp de sjuka ideal modevärlden presenterar. I ett öppet brev på Instagram riktar de nu gemensamt skarp kritik mot det svenska klädmärket Acnes val av modeller.

”Flera av flickorna – kvinnorna ser sjuka ut. Antingen är de 13 år eller så är de vuxna och skapta mycket smala, men blekpudrade och stajlade i en slags håglös ’knarklook’”, skriver de.

Både Skäringer och Mannheimer brukar köpa Acnekläder själva liksom deras tonårsdöttrar men nu ifrågasätter de vilka ideal företaget sprider till unga kvinnor.

”Jag undrar om ni är medvetna om vilka signaler ni sänder. Vilka önskar ni ska handla kläder hos er? Modellerna strålar varken ut styrka, coolhet och livsenergi. De ser bleka, undernärda och olyckliga ut. Dessutom ser kläderna för stora ut, som det är så det ska vara. Anorektiskt ihop med bylsiga kläder. Är det 2018 och den kvinnliga framtiden?”.

De avslutar med att ”göra slut” med klädmärket.

”Jag tror vi ska tolka det som att Acne gör slut med oss ’vanliga olika människor’. Bra då säger vi så. Slut! Jag vill inte va ihop med någon som skäms över mig”, skriver de.

Inlägget på Instagram har delat tusentals gånger. Än har inte Acne själva kommenterat kritiken.

Komikerduon diskuterar även ämnet i sin podcast ”Skäringer & Mannheimer”, där de riktar kritik till hela modebranschen.

Se hela inlägget här:

Foto: IBL