Skarsgård fick sin första Emmy – tackade mamma i talet

I natt hölls Emmygalan i Los Angeles. Då tilldelades Alexander Skarsgård sin första Emmystatyett – och i talet passade han på att tacka sin mamma.

Läs mer: Kvinnlig vänskap och familjedrama – fem anledningar till att se ”Big Little Lies”

I natt gick Emmygalan, tv-världens motsvarighet till Oscarsgalan, av stapeln i Los Angeles. Och en av statyetterna tilldelades denna gång Sverige – och ingen mindre än vår Hollywoodstjärna Alexander Skargård.

Skådespelaren fick en statyett i kategorin ”Bästa manliga biroll i en miniserie eller film” för sin rolltolkning av den våldsamma hustrumisshandlaren i ”Big Little Lies”. Och det var kanske ingen skräll, eftersom han varit favorittippad av diverse medier och spelbolag. Men det var inte mindre roligt för det och i hans tacktal passade han på att tacka sina kvinnliga medspelare, däribland Nicole Kidman, Laura Dern, Shailene Woodley och Reese Witherspoon.

– Tack för att ni fick den här killen att känna sig som en av tjejerna, sa Alexander uppger Nöjesbladet.


Läs mer: Därför snackar alla om ”The Handmaid’s Tale”

Han passade dessutom på att tacka sin mamma My Skarsgård, som var med på galan.

– På tal om fantastiska kvinnor vill jag också tacka min mor, som flugit hela vägen från Stockholm för att vara här i kväll. Det betyder väldigt mycket för mig. Och tack för att du födde mig, det är ju också ganska coolt.