Tv-serien du ser direkt på Instagram – de ligger bakom svenska skräckserien

Snart kanske du överger Netflix för Instagram. Formatet är redan etablerat i USA och nu har sju studenter skapat Sveriges första Instagramserie.

På väg hem från en middag blir vloggaren Elin kidnappad, hålls fånge i en källare och blir uppmanad att filma hela händelseförloppet. Det är handlingen till en ny typ av skräckserie där avsnitten bara publiceras på Instagram.

Instagramserien ”Witness” är den första i sitt slag i Sverige och bakom satsningen står sju studenter i journalistik och medieproduktion i Kalmar. Projektet är en del av en skoluppgift på Linnéuniversitetet i Kalmar.

– Det fanns ingen Instagramserie i Sverige och efter att en person i vår grupp såg en amerikansk version kom vi på att det var det vi ville göra. Med Instagram blir det lättillgängligt och gratis för alla och det är lätt att ha med sig mobilen överallt, säger Ayla Karlsson, en av skaparna.

De har producerat totalt sex avsnitt som alla är max en minut långa.

– Det är en utmaning med så korta avsnitt och berätta något på väldigt kort tid, säger Ayla.

Projektet har uppmärksammats i lokalmedia i Kalmar och skaparna blev alla förvånade över responsen och antalet följare på Instagram. Det sista avsnittet har publicerats men det finns redan planer på fler säsonger.

– Det här var som en pilotsäsong, ett första test. Nu ska vi se hur väl det mottas och försöka jobba upp antalet följare ännu mer.

Se trailern till ”Witness” nedanför!

Foto: Privat