Snabba Cash blir svensk originalserie på Netflix

Nu kommer karaktärerna från Stockholms undre värld tillbaka – på Netflix. Uppföljaren av Snabba cash blir streamingtjänstens nya originalserie!

Snabba cash hade premiär 2010 och gjorde succé när den visades för svenska folket. Filmen slog även internationellt och var det stora genombrottet för Joel Kinnaman, som vi såg i rollen som JW.

Snart kom två uppföljare, Aldrig fucka Upp och Livet deluxe, även de baserade på Jens Lapidus romaner med samma namn.

Trilogin nådde vägs ände 2013 och sedan dess har det aldrig varit aktuellt med en fortsättning för karaktärerna i Stockholms undre värld. Men nu gör berättelsen comeback.


Utspelar sig 10 år senare

I ett nytt pressmeddelande bekräftar Netflix att Snabba cash blir streamingtjänstens nästa svenska originalserie efter Störst av allt:

”Den nya originalserien utspelar sig i Stockholm tio år efter händelserna i Snabba cash-triologin. Miljön är livlig där jakten på status och pengar är starkare än någonsin. Den entreprenörsdrivna eliten och den kriminella världen har blivit än mer brutal, kaotisk och skoningslös. När dessa två världar korsas sätts lojalitet, vänskap och affärsrelationer på prov där alla drivs av samma sak – snabba cash”, skriver Netflix.

Serien ska spelas in i Sverige under 2020 och kommer bli ”fantastisk”, enligt Lapidus själv.

– Jag har längtat efter en fortsättning på Snabba cash. Berättelserna är fortfarande episka men skildrar också vår samtid i ett ofiltrerat ljus. Det kommer att bli fantastiskt, säger författaren i pressmeddelandet.

Än så länge finns inget premiärdatum för serien och inte heller några uppgifter om vilka skådespelare som medverkar.

Minns du Snabba cash? Se trailern:

Läs mer:

Alla nya filmer och serier på Netflix i juni 2019

Netflix-succén Störst av allt kan få en andra säsong

Foto: Nordisk Film