Evin Ahmad

Snabba Cash säsong 2 kommer till Netflix – då släpps nya avsnitt

Netflix svenska originalserie Snabba Cash får en uppföljare. I säsong 2 återser vi flera karaktärer och skådespelare, meddelar seriens manusförfattare.
Evin Ahmad: "Vi är inte vana att se kvinnor ifrågasätta de högsta hönsen"
1:38

Efter reklamen: Evin Ahmad: "Vi är inte vana att se kvinnor ifrågasätta de högsta hönsen"

(1:38)

Slå på ljud

När Netflix i våras släppte serien Snabba Cash klättrade den rakt upp på streamingtjänstens lista över hetaste titlar. Idén till serien är sprungen ur filmen med samma namn som hade premiär 2010, som i sin tur bygger på Jens Lapidus bästsäljande roman.

I den uppdaterade versionen lär vi känna tech-entreprenören Leya (Evin Ahmad) som startat sitt företag med hjälp av svarta pengar. Hon hamnar snart i armarna på den charmige gängmedlemmen Salim (Alexander Abdallah). När även en problemtyngd yngling korsar deras vägar finner de sig i en smutsig triangel och desperat jakt på pengar.

Nu bekräftar seriens skapare att säsong 2 är på gång, rapporterar Expressen.

Evin Ahmad återvänder i säsong 2

”Arbetet med säsong 1 var ett otroligt roligt teamwork och att få återvända till våra rollfigurer och det team och skådespelare som arbetar med projektet känns fantastiskt. Jag är väldigt stolt över säsong 1 men nu ska vi göra något ännu bättre”, skriver manusförfattaren Oskar Söderlund i ett sms till tidningen.

En av de skådespelare som återvänder i säsong 2 är Evin Ahmad som också kommenterar över sms:

”Det känns helt underbart att få fortsätta den här resan och det ska bli spännande att se vad de kokat ihop för våra rollfigurer i manusrummet och det är så kul att det är så många som är glada för en säsong 2.”

Då har Snabba Cash 2 premiär

I Netflix beskrivning av säsong 1 står det att ”Miljön är livlig, jakten på status och pengar är starkare än någonsin (…) den kriminella världen har blivit allt mer brutal, kaotisk och skoningslös”.

När Leya hamnar i denna värld ”sätts lojalitet, vänskap och affärsrelationer på prov (…) alla drivs av samma sak – snabba cash.”

– När man ser hur serien slutar så känns det ju som att man skulle kunna stanna där, men det finns också en del saker man skulle kunna berätta vidare om, sa regissören Jesper Ganslandt tidigare i år på frågan om det blir en fortsättning.

Nu bekräftas att Snabba Cash 2 har premiär på Netflix under 2022. Exakt datum är ännu okänt.

Källa: Expressen

Foto: TT

Relaterade artiklar
Här är jeansen från Snabba cash som alla pratar om just nu (till budgetpris!)
Snabba cash – så ser skådespelarna från filmerna ut i dag
Streamingtips juni 2021: De enda filmerna och serierna du behöver se