Rons, Hermiones och Harrys trollstavar kommer att finnas där!

TT

Snart öppnar världens största Harry Potter-butik i New York

I början av juni kommer Harry Potter store att slå upp dörrarna i New York.
Den tre våning stora butiken kommer att erbjuda trollstavar, quidditchutrustning och en rad unika grejer som inte går att få tag på någon annanstans.
Det här gör barnen från Harry Potter-filmerna
0:59

Efter reklamen: Det här gör barnen från Harry Potter-filmerna

(0:59)

Slå på ljud

Det har alltså blivit dags för New York att få sin första officiella Harry Potter-butik. Och inte nog med det, det kommer också att bli världens största. Närmare 2000 kvadratmeter kommer den att vara uppdelat på tre våningar!

– Det har varit en väldigt tuff tid för många människor och genom att öppna Harry Potter-butiken i hjärtat av New York city ser vi fram emot att ge lite magi tillbaka till folks liv, säger Karl Durrant, chef för Warner Bros. Retail Destinations till Entertainment weekly.

Här kommer affären att ligga

Flaggskeppsbutiken kommer att ligga på 935 Broadway i närheten av det så kallade Strykjärnshuset.

Förutom att köpa en massa prylar, många av vilka är unika för NYC-affären, kommer besökarna kunna ta del av ett gäng olika interaktiva upplevelser. Bland annat ett bord där man kan testa sina trollstavar och ett par VR-äventyr.

– Vi har två virtual reality-upplevelser som vi kommer att kunna berätta mer om sen. En kommer att ta dig på en resa runt Hogwarts, den heter Kaos på Hogwarts, och en annan kommer låta dig sitta på en kvast och flyga över Temesen i London, den heter Trollkarlar lyfter, säger Karl Durrant.

Då öppnar Harry Potter-butiken

Butiken jobbar dessutom med filmskaparna vilket gör att det kommer att finnas rekvisita från Harry Potter- och Fantastiska vidunder-filmerna på plats.

– Tack vare det här samarbetet kan vi ha autentisk rekvisita som kommer direkt från filmerna samt autentiska rekreationer. Från Harry Potter-filmerna kommer du kunna hitta Harrys autentiska trollstav, lika så Rons, Hermiones och Dumbledores spön. Vi har originalet av den gyllene kvicken, Harrys kvast, Tom Riddles dagbok med en basilisktand inkörd i mitten och många andra föremål.

Trollkarls- och häxbutiken kommer att ha femton områden med olika teman. Tanken är att den ska slå upp dörrarna och välkomna oss mugglare den 3 juni i år. Spännande!

Här kan du se bilder på hur det är tänkt att se ut:

Foto: TT/Instagram

Relaterade artiklar
Ron och Dumbledore är samma person och 8 andra galna fanteorier från filmer och serier
Harry Potter-filmens tidigare bortklippta scener förbryllar fansen
Rupert Grint: Därför fördömde jag J.K. Rowlings transfobiska ord