Stor guide: Allt du behöver veta inför Håkan Hellström på Ullevi

Stor guide: Allt du behöver veta inför Håkan Hellström på Ullevi

I helgen smäller det - Håkan Hellström spelar på Ullevi! Baaam har gjort den ultimata guiden inför årets största (och bästa) helg!

Av: Johanna Karlsson & Elsa Sjögren

Läs mer: 18 citat av Håkan Hellström som går rakt in i hjärtat

Var ska jag hänga före och efter konserten?

Om vädret är fint är det tacksamt att förfesta i någon av Göteborgs många parker. I Kungsparken brukar det samlas Håkan-fans och det är garanterat bra stämning. Om du råkar kombinera konserten med ett Lisebergbesök så kör nöjesparken uppladdning på deras Håkan-utställning Klubbland med DJ och extra barer.

De officiella efterfesterna på fredag och lördag hålls på Pustervik i regi av Håkans skivbolag Woah Dad. Maria Andersson, Tarantula Waltz och Johannes Räihä spelar live och biljetter finns att köpa på förköp eller i dörren för 120 riksdaler. Längs avenyn och på långgatorna kryllar det av barer, restauranger och klubbar där det garanterat kommer att vara Håkan-feber.

håkan hellström

Hela Göteborg kommer ha Håkan-feber i helgen!

Vilka tider är det som gäller?

Publikinsläppet på Ullevi är från 17.00 och konserten beräknas börja 19.30. Se till att vara ute i god tid, du ska nämligen trängas med nästan 70 000 väldigt taggade Håkan-fans. Arrangörerna rekommenderar att vara på plats senast kl 18. Erik Lundin har hängt med Håkan på hela ”Rullande Åska”-turnén och gör så även i Göteborg. Övriga gästartister håller arrangörerna hemliga, men det lär bli några spektakulära uppträdanden.

Ullevis biljettkassor öppnar 12.00 den aktuella dagen och är öppna till stunden vi alla har väntat på: när Håkan står på scen. Utöver kassan vid paradentrén finns även biljettservice vid norra porten och en i anslutning till planinsläppet.

Men mat då?

Vid kulan i luften, utanför Ullevi, serverar de mat och dryck från kl 13. Inne på arenan finns kiosker och du som har en planbiljett kan köpa mat och dryck på innerplan från kl 17.

håkan hellström

70 000 fans ska samlas på ett och samma ställe, var i god tid!

Läs mer: Håkan Hellström vs Justin Bieber – en match i 5 ronder

Hur tar jag mig till Ullevi?

Gå, cykla eller ta spårvagn! Det finns cykelparkeringar på två ställen; vid fontänen på Levgrensvägen och vid paradentrén. Spårvagn 1, 3, 6, 8 och buss 60 går till hållplatsen Ullevi Norra medan spårvagn 2, 6, 8 och 13 går till hållplats Ullevi Södra. Du kan köpa en enkelbiljett ombord i automater för 29 kronor.

Räkna med längre restider än vanligt på grund av mängden folk som rör sig i stan. Flera av Västtågen påverkas av ett spårarbete vid Centralstationen och en del tåg vänder redan vid hållplatsen innan centralen. Kolla vad som gäller för just din resa på Västtrafik.se.

Något annat?

Det är ju faktiskt omkring 70 000 personer som ska samlas på Ullevi för att lyssna och sjunga med till ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”, därför finns det en hel del regler. Du får inte ta med paraply, sittpall eller något annat föremål som kan orsaka någon form av skada. Du får inte heller röka inne i arenan eller ta med mat, något att äta eller dricka eller något som räknas som ”professionell ljud- och bildupptagningsutrustning”. Nu vet du det!

Väderprognosen ser i skrivande stund inte supertrevlig ut och det ser ut att bli en del moln och regn. Klä dig så att du håller dig varm och torr.

Men jag har ju inte biljett till Håkan Hellström-konserten?

Deppa inte för mycket. Om du inte har någon biljett så kan du alltid sätta dig på Snikens kulle och se ner på Ullevi!

Ha världens bästa helg!

Foto: IBL