Storfilmerna som släpps på bio hösten 2020

Storfilmerna som släpps på bio hösten 2020

Älskar du att gå på bio? I höst har flera storfilmer premiär på vita duken, bland annat efterlängtade Wonder Woman 1984 och Marvel-rullen Black Widow.
5 filmer med sommarkänsla
Slå på ljud

Den rådande coronapandemin har haft stor påverkan på nöjesbranschen. På många platser i världen har filminspelningar och premiärer skjutits upp eller ställts in helt, något som givetvis färgar biotablån den kommande tiden.

Flera filmer som skulle släppas i höst har ännu inte fått något premiärdatum, men det finns några produktioner som vi ändå kan räkna med att få se.

Vi har samlat 10 kommande storfilmer, som alla har premiär under hösten. Här tipsar vi också om den svenska filmen Alltid Amber, som du verkligen inte får missa på Folkets Bio i augusti.


10 nya filmer med biopremiär i höst

Tenet

En bild från filmen Tenet med biopremiär 12 augusti.

Tenet har biopremiär den 12 augusti.

Kittlande spiondrama i sci fi-tappning av regimästaren Christopher Nolan, där en hemlig agent får i uppdrag att förhindra tredje världskriget på jorden. Med bland andra John David Washington, Robert Pattinson och Clémence Poésy.

Premiär: 12 augusti.

Alltid Amber (Svenskt!)

17-åriga Amber är ickebinär och ska precis påbörja en utredning på transvården i Stockholm. Vid sin sida har hon bästa vännen Sebastian, en nära relation som ställs inför stora prövningar när hon möter kärleken.

Premiär: 21 augusti (Folkets Bio).

Mulan 

Historien om en modig flicka som klär ut sig till en manlig krigare för att försvara sitt land. Nyinspelning av Disneyklassikern Mulan. Med Yifei Liu och Jason Scott Lee.

Premiär: 21 augusti.

The King’s Man 

Prequel till Kingsman-serien, där vi får förflyttas bak i tiden till skapandet av den allra första underättelsebyrån. Med bland andra Harris Dickinson, Ralph Fiennes och Gemma Arterton.

Premiär: 18 september.

Våga Drömma

Som assistent till superstjärnan Grace Davis är Maggie totalt utarbetad. När hon får chansen att uppfylla sin största dröm som musikproducent tar hon ett avgörande beslut som kommer förändra hennes liv. Med Dakota Johnson och Tracee Ellis Ross.

Premiär: 25 september.

Wonder Woman 1984

En bild från filmen Wonder Woman 1984 med Gal Gadot.

Gal Gadot spelar huvudrollen i Wonder Woman 1984.

Under det kalla kriget ställs Wonder Woman inför en ny fiende, den farliga Cheetah. Med bland andra Gal Gadot och Kristen Wiig.

Premiär: 2 oktober.

Candyman 

En ond ande har så länge någon kan minnas hemsökt de boende i Cabrini Green, något konstnären Andy och hans flickvän blir varse när de flyttar in. Uppföljare till kultfilmen med samma namn från 1992. Med Yahya Abdul-Mateen II och Teyonah Parris.

Premiär: 9 oktober.

Halloween Kills 

Ett nytt och skrämmande kapitel i berättelsen om massmördaren Michael Myers och hans jakt på Laurie Strode.

Premiär: 16 oktober (USA).

Black Widow

En bild från Marvel-filmen Black Widow med Scarlett Johansson.

Black Widow kan du se på bio från den 28 oktober.

Bakgrundsberättelsen om Marvel-hjälten Natasha Romanoff, före detta KBG-agent och därefter Avengers-medlem som Black Widow. Med Scarlett Johansson.

Premiär: 28 oktober.

No Time To Die 

James Bond har slutat jobba och vilar upp sig på Jamaicas stränder, men hans semester blir inte långvarig när CIA-kontakten Felix Leiter dyker upp och ber om hjälp. Med Daniel Craig.

Premiär: 12 november.

Foto: TT

LÄS MER:

Alla filmer som släpps på Netflix och HBO juli 2020

De 10 bästa filmerna 2020 som du inte får missa

10 riktigt bra filmer med garanterad sommarkänsla