7 saker vi vet om Stranger Things säsong 2 (inklusive premiärdatumet)

7 saker vi vet om Stranger Things säsong 2 (inklusive premiärdatumet)

Saknar du alla walkie talkies, våfflor, BMX-cyklar och übergulliga barn? Det är inte (alltför) långt kvar till premiären av Stranger Things säsong 2. Baaam listar sju saker vi redan nu vet om avsnitten.

Läs mer: ”Twin Peaks” borde vara din nya besatthet – 7 anledningar till att du måste (jo!) se serien

Förra årets supersuccé ”Stranger Things” återvänder med en andra säsong i höst – och vi är galet taggade. Den nostalgiska och 80-talsdoftande Netflix-serien fick alla seriefantaster att uppskatta ljusslingor, BMX-cyklar, walkie talkies och syntmusik. Baaam har skannat internet och samlat sju saker vi redan nu vet om säsong 2.

Den har premiär i höst

I dagarna fick vi äntligen ett premiärdatum från Netflix – 27 oktober. Lagom till Halloween-helgen!

Något ondskefullt är på gång i Hawkins

I teaser trailern som visades under Super Bowl är det uppenbart att allt inte är frid och fröjd i Hawkins. Vi ser glimtar av ett enormt, spindelliknande monster uppe i himlen och Will ser inte ut att må helt och hållet bra. Säsongen utspelar sig ett år efter den första och karaktärerna är lite äldre och mognare. Såhär lyder Netflix beskrivning av säsongen:

”Det är 1984 och medborgarna i Hawkins, Indiana, flyr fortfarande från fasansfulla Demogorgon och hemligheterna bakom Hawkins labb. Will Byers har äntligen räddats från upp-och-ner vända världen, men något stort och okontrollerat hotar fortfarande de överlevande.”

Vi får fler avsnitt

Istället för första säsongens åtta avsnitt förlängs säsong 2 till nio avsnitt. Vi har även fått veta titlarna på de nio avsnitten och det spekuleras friskt om vad de betyder.

Läs mer: Lycka för Game of Thrones-fans – fyra nya serier på gång

Avsnitten heter följande:

”Madmax”

”The Boy Who Came Back To Life”

”The Pumpkin Patch”

”The Palace”

”The Storm”

”The Pollywog”

”The Secret Cabin”

”The Brain”

”The Lost Brother”

Eleven är tillbaka

I säsongsfinalen lämnades Elevens öde något ouppklarat och tittare undrade om hon ens var vid liv. Svaret ser ut att vara ja, det är hon! Efter mycket spekulation så bekräftade skådespelaren Millie Bobby Brown på Twitter att hon återvänder i säsong 2. Hur många avsnitt och hur mycket tv-tid det handlar om återstår dock att se.

Det kommer nya karaktärer

Dacre Montgomery och Sadie Sink.

Vad vore en ny säsong utan nya ansikten? Två nya tillskott i ensemblen är Max, en tuff och självsäker tjej som spelas av Sadie Sink och Billy, Max styvbror med ett bad boy-beteende vars charmiga yta döljer ett våldsamt och nyckfullt beteende. Billy spelas av skådespelaren Dacre Montgomery. En tredje karaktär vid namn Roman ska också dyka upp i säsong 2, men det finns inga uppgifter om att rollen tillsatts.

Premiären kommer ta oss utanför Hawkins

I en intervju med EW berättar skaparna Matt och Ross Duffer att de kommer utforska andra delar än den lilla staden.

– Vi kommer att ta oss lite utanför Hawkins. Jag kan berätta att den första scenen i premiäravsnittet inte utspelar sig i Hawkins, säger Matt.

Vi har inte sett det sista av ”the Upside Down”

Det parallella universum som introduceras i Stranger Things, Upside Down (eller upp-och-ner-vända världen), gör comeback i säsong 2. Portalen till den mörka och parallella världen är fortfarande i hög grad öppen och många frågor återstår att svara på. Har monstret dött? Finns det andra varelser där?

– Vi drog bara tillbaka gardinen och avslöjade en liten del av the Upside Down. Vi vill absolut utforska det lite mer, det finns mycket vi inte vet om the Upside Down mot slutet av säsong 1, säger Matt Duffer i en intervju med EW.

Foto: Netflix