En runda till går att streama på Comhem play från och med den 24 oktober.

Alla snackar om En runda till – då släpps filmen för streaming

Den danska Oscars-filmen En runda till har tagit bio-publiken med storm – men var och när kan du streama den? Baaam har svaret!
TV: Här är 5 filmer på bio i höst som du kanske vill se
1:43

Efter reklamen: TV: Här är 5 filmer på bio i höst som du kanske vill se

(1:43)

Slå på ljud

Är människan född med 0,5 promille för lite alkohol i blodet? Mår man inte lite, lite bättre med två enheter innanför västen? Den tesen testas i den danska filmen En runda till med Mads Mikkelsen.

Och det var faktiskt länge sedan det snackades så mycket om en film som En runda till. Faktum är att det är den mest sedda filmen i Sverige just nu – och snart går den att streama!


Det handlar En runda till om

Filmen vann en Oscar för bästa internationella långfilm 2020 och handlar om fyra lärarkollegor som alltså åtar sig ett experiment för att kontrollera en filosofisk teori som hävdar att människan skulle må bättre om den ständigt hade en lite högre halt alkohol i blodet.

Experimentet ger omedelbart en positiv effekt och lärarna bestämmer sig för att utöka alkoholhalten för att se vilken promille som är optimal.

När och var kan man streama En runda till?

En runda till hade svensk biopremiär i april 2021 och har sedan en tid funnits att hyra eller köpa på Sf Anytime. Men för den som inte är villig att lägga en extra slant på sina filmkvällar kommer den gå att streama på Comhem Play+ från och med den 24 oktober 2021.

En runda till tillägnas Ida Vinterberg

I sluttexten får vi veta att filmen är tillägnad någon som heter Ida. Det är regissören Thomas Vinterbergs dotter Ida som skulle ha spelat Mads Mikkelsens dotter i filmen men som omkom i en bilolycka samma vecka som inspelningen startade.

I sitt tacktal på Oscarsgalan berättade Thomas Vinterberg att En runda till är en film om att släppa kontrollen, men samtidigt en film som firar livet. Han vände sig också direkt till sin dotter med orden:

– Vi gjorde den här filmen för henne. Ida, det här är ett mirakel. Du är en del av det. Den här är till dig.

TV: Genialiska filmrepliker – som faktiskt var helt improviserade
1:19

Efter reklamen: TV: Genialiska filmrepliker – som faktiskt var helt improviserade

(1:19)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Streamingtips september 2021: De enda serierna och filmerna du behöver se
Streama Oscarsfilmerna 2021? Här hittar du dem
Quiz: Känner du igen de svenska 90-talsfilmerna genom att bara se en bild?