SVT:s Skam-feber –  se Clara Henry som klassiska karaktären

SVT:s Skam-feber – se Clara Henry som klassiska karaktären

Finalkväll i Melodifestivalen och miljoner sitter bänkade. Då passade SVT på att hylla Skam – tre gånger!

Under lördagskvällen var det äntligen dags för finalen i årets upplaga av Melodifestivalen. Efter en nästan sex veckor lång period av delfinaler och andra chansen stod 12 bidrag redo att tävla om den prestigefyllda biljetten till Eurovision Song Contest i Ukraina.

Missa inte! Shoppa trenden: Lisa Ajax genomskinliga jacka

Men när det var dags för mellanakt passade SVT på att hylla sin norska kollega – och visa inte en utan hela tre (!) Skam-sketcher.

I dem iklädde sig Clara Henry rollen som Noora som är förälskad i Alex, spelad av Alexander Rybak.

Och medan vi inväntade att omröstningen skulle bli klar och Robin Bengtsson koras som vinnare klev även Zara Larsson upp på scen. Men det var sannerligen ingen skam i det.

Med ett mellanakts-medley med låtar från sitt nya album ”So Good” visade hon varför hon är en av Sveriges största artister. Och var det bara vi eller fick hon in en hyllning till onani?

”No one’s ever touched me like I touch myself”, sjöng hon från låten ”Only you” innan scenen togs över av ett ruggigt synkat dans-team. Det är en tvetydig textrad eftersom ”touch” både syftar till en känslomässig och en rent fysisk beröring så ett svar lär vi aldrig få.

Den 9 maj tävlar Robin Bengtsson i Eurovision Song Contest i Ukraina.