Taylor Swift som man

Taylor Swift förvandlas till man i musikvideon till låten The Man

Taylor Swift dyker upp som man i nya musikvideon till låten The Man. I videon passar hon på att ge en känga till alla manspreadande snubbar. Dessutom gästspelar hennes pappa som tennisdomare.

Taylor Swifts låt The Man släpptes med hennes album Lover som kom 2019. I dag kom videon som hon regisserat själv. Den inleds med att en man står mot fönstret i sitt kontor, vänder sig om och går ut till sina beundrande kollegor. Vad man som tittare inte kan ana då är att det är självaste Taylor Swift som spelar mannen i videon.

Tyler Swift, som han kallas, är pengahungrig, går runt och fistbumpar för att sedan röka cigarr, manspreada på tunnelbanan och kissa på perrongen. Under videon hinner han även befinna sig på en lyxig båt omgiven av avklädda tjejer och göra juckande segergester på tennisbanan.


Taylor Swift video The man

Taylor Swift som man på lyxbåt omgiven av kvinnor.

Visar upp nedsättande beteende

Det blir tydligt att Taylor Swift med videon vill belysa både jämställdhetsfrågor och maktstrukturer. Särskilt effektivt blir det då hon som man askar i en kvinnas väska på tunnelbanan. En annan talande scen är när hon i slutet, i en regissörsstol som sig själv, påpekar för mansversionen att ”Det var ganska bra, men kan du försöka vara sexigare och mer likable”.


Taylor Swift musikvideo The Man

Taylor Swift kritiserar mansversionen av sig själv.

Bjuder på flera easter eggs

Den som är ett fan av Taylor Swift vet att hon gillar att inkorporera så kallade easter Eggs i sina texter och musikvideos. Alltså hintar till saker. Tänk ”den som vet, den vet”.

I texten sjunger hon till exempel ”I’ll be just like Leo in St. Tropez”. I videon när den textraden levereras står hon, utklädd till man, omgiven av dansande kvinnor, med ett glas champagne i handen. Hon syftar såklart på Leonardo DiCaprio som ofta syns på lyxdestinationer med kvinnligt sällskap.

På tågstationen syns namnen på hennes album Fearless och Reputation och dessutom dyker hennes pappa upp som tennisdomare.


Taylor Swift pappa Scott

Hej Taylor Swifts pappa Scott!

Gjort en extrem makeover inför rollen

I slutet av videon visas bilder på hur den extrema förvandlingen från Taylor till Tyler gått till. Taylor har bland annat fått en ny näsa pålimmad, ett bredare ben i pannan, nya ögonbryn och en peruk.

Hon har även fått bruna färglinser, skägg och en annan hudton. Vi är sjukt imponerade – och det är även internet.

I kommentarsfältet går att läsa: ”Finns det något Taylor Swift inte kan göra?”.

Taylor Swift som man

Förvandlingen!

Se videon här!

 Läs mer:

5 saker vi alla kan lära oss av Taylor Swift i dokumentären Miss Americana

Taylor Swift är historisk – mest framgångsrika artisten någonsin

Se första bilderna på Taylor Swift som katt i filmen Cats