Taylor Swift släpper ny singel: ”Ska få folk att må bättre”

Taylor Swift släpper ny singel: ”Ska få folk att må bättre”

Efter veckor av kryptiska meddelande på sociala medier har Taylor Swift äntligen bekräftat att hon kommer att släppa en ny singel. Låten görs tillsammans med artisten Brendon Urie – och är en hyllning till människan.

I veckor har artisten Taylor Swift hintat om att hon inom kort kommer att släppa en stor nyhet. Därefter har folk spekulerat hejvilt om vad det kan komma att vara – och i går avslöjade 29-åringen äntligen att det är ny musik som är på gång.

Under en tv-sändning kring NFL-draften hos ABC berättade artisten att hon släpper en ny singel och musikvideo. Låten heter Me! och är ett samarbete med Brendon Urie, mest känd som sångare i bandet Panic! at the Disco. Låtens budskap handlar om att omfamna och hylla sin individualitet – på riktigt.

–  Jag tror att vi med en popsång har möjlighet att skapa en melodi som fastnar i människors huvuden. Jag vill bara att det ska vara en låt som får folk att tycka om sig själva mer och må bättre, berättar Taylor Swift i intervjun med ABC.

Musikvideon till singeln utspelar sig i en färgsprakande sagovärld, och redan efter att ha legat ute på Youtube i drygt tre timmar hade videon till Me! över 15 miljoner visningar.

Snart två år sedan Taylor Swift släppte ny musik

I november 2017 släppte Taylor Swift albumet Reputation, och även då valde artisten att i dagar publicera kryptiska meddelande på sociala medier innan hon avslöjade nyheten om ett nytt album. Med på den plattan fanns bland annat hits som Look What You Made Me Do och End Game.

Dessförinnan samarbetade Taylor Swift med den före detta One Direction-medlemmen Zayn Malik då de tillsammans satt ihop låten I Don’t Wanna Live Forever till soundtracket till filmen Fifty Shades Darker.

Foto: Krista Schlueter/TT

Läs mer:

Taylor Swift hade historisk inverkan på valet i USA

Zayn och Taylor Swifts mörka (och sexiga) video för Fifty Shades Darker är här

Beyoncé släpper musiken från Lemonade på alla streamingtjänster