Taylor Swift vs Kanye West och andra kändisbråk vi minns

Taylor Swift vs Kanye West och andra kändisbråk vi minns

Katy Perry och Taylor Swift, Jennifer Lopez och Mariah Carey. Här är några av kändisbråken i Hollywood – och vad de egentligen handlar om.
8 kändisbråk som sträckts sig över decennier
0:56

Efter reklamen: 8 kändisbråk som sträckts sig över decennier

(0:56)

Slå på ljud

Att bli osams med en kollega eller vän är något som händer alla då och då, men för kändisar kan ett bråk snabbt bli väldigt offentligt och i vissa fall – rätt smutsigt.

Från Katy Perry och Taylor Swift till Kanye West och Jay-Z – här är kändisbråken vi minns!

KATY PERRY OCH TAYLOR SWIFT

Ett av de mest omtalade kändisbråken är det som varit mellan Katy Perry och Taylor Swift. Från början handlade bråket om att Katy ska ha försökt, enligt Taylor, förstöra Taylors turné genom att anställa folk från hennes crew, närmare bestämt en bakgrundsdansare.

Bland annat har det spekulerats i att Swifts hit, Bad blood, som hon skrev med svenske Max Martin, handlade om bråket. Perry ska i sin tur ha kontrat med singeln Swish swish, något hon själv bekräftade i Late Late Show med James Corden.

– Det är sant. Det är en grej som pågår. Ärligt talat var det hon som började och det är dags för henne att avsluta det.

Swift svarade inte på det men passade ändå på att ta tillbaka hela hennes låtkatalog till streamingtjänster samma dag som Perry släppte albumet Witness.

Numera är de dock vänner efter att Perry ska ha sträckt ut en hand och bett om ursäkt, och därefter syntes duon tillsammans i Swifts musikvideo till You Need to Calm Down.

SARAH JESSICA PARKER OCH KIM CATRALL

Sarah Jessica Parker har länge hävdat att det inte finns någon beef mellan henne och Kim Catrall, hennes motspelerska från succéserien Sex and the City. Många andra hävdar dock motsatsen, och framförallt Catrall själv som i stort menar att hon tycker att Sarah Jessica Parker var elak mot henne under inspelningarna av Sex and the City. Eller som hon själv uttryckte det i en intervju med Piers Morgan:

– Hon kunde ha varit snällare. Jag vet inte vad hennes problem är, sa hon då.

Catrall sa också i intervjun att hon "aldrig har varit vän" med de andra i serien, något som Sarah Jessica Parker ska ha tagit illa upp av. I en intervju med programmet Watch What Happens Live replikerade hon:

– Jag är hjärtekrossad. Jag tyckte att det var väldigt upprörande och det var inte alls så jag uppfattade det, sa hon då.

Catrall ska också vara den som är mest motvillig till att göra en tredje Sex and the City-film och så länge konflikten är igång finns det inte så mycket som talar för att den kommer att komma någon gång i framtiden.

KANYE WEST OCH JAY-Z

Kanye West har haft en del konflikter genom åren, och för ett par år sedan var det hans nära vän Jay-Z som fick ta emot en hel del kritik. Bråket började i november 2016, precis innan West åkte in på sjukhus, när han gick hårt åt både Jay-Z, frun Beyoncé och dottern Blue Ivy under ett scenframträdande. Jay-Z tog väldigt illa upp, något han pratade ut om i podden Rap Radar podcast.

– Man drar in inte min fru och barn, det sårade mig verkligen. Kanye är som min lillebror, han har pratat om mig massor av gånger och skrev en sång åt mig som han kallar Storebror. Vi har kommit över större grejer, men drar du in min familj i det så är det ett problem för mig, säger han och förtydligar:

– Det är ett jätte, jättestort problem. Han vet att det är ett problem. Han vet att han har gått över en gräns.

I december 2019 återförenades dock duon igen, på P Diddys 50-årsfest, och syntes skratta och ha kul tillsammans.

JENNIFER LOPEZ OCH MARIAH CAREY

Bråket mellan Mariah Carey och Jennifer Lopez, som mest verkar vara åt Careys håll, har pågått sedan tidiga 00-talet. Då intervjuades nämligen Carey i ett tv-program där hon fick frågor om vad hon tyckte om andra, kvinnliga artister. På frågan om vad hon tyckte om Beyoncé sa hon bland annat att hon var "trevlig" och "en bra låtskrivare".

När intervjuaren frågade vad sångerskan tyckte om Jennifer Lopez lät det dock helt annorlunda och hon svarade helt sonika "Jag känner henne inte". År 2002 svarade hon även lite underligt på en direkt fråga om det fanns någon rivalitet mellan henne och Lopez, bland annat att hon och sångerskan inte har "något alls gemensamt".

– Att sjunga är först och främst en gudasänd talang som jag är tacksam över. Hennes grej är något helt annat, sa hon då till Larry King.

Även på senare år har Mariah Carey understrukit flera gånger att hon inte känner Jennifer Lopez, medan Lopez har nämnt flera gånger att hon gärna skulle bli vän med Mariah Carey eftersom hon är ett stort fan.

KANYE WEST OCH TAYLOR SWIFT

Det hela började med att en 19-årig Taylor Swift vann pris för bästa kvinnliga musikvideo vid VMA Awards. Kanye höll inte med, så han sprang upp på scenen, tog micken mitt i tacktalet och sade att Beyoncé borde ha vunnit.

Kanye bad dock om ursäkt, och när Taylor Swift på 2015 års VMA Awards delade ut ett hederspris till honom verkade allt vara glömt. Ja, åtminstone till det att han släppte låten Famous år 2016 där han som bekant sjunger:

"I feel like me and Taylor might still have sex. Why? I made that bitch famous".

Swift sade senare att hon inte hade godkänt textraden, vilket gjorde att Kim Kardashian, Kanyes fru, kom in och joinade bråket. I ett avsnitt av nu nedlagda Keeping up with the Kardashians spelades det upp ett ljudklipp av ett samtal mellan Taylor Swift och Kanye West, där de menade att Taylor godkände låttexten om henne. Något som Taylor Swift menade inte var hela sanningen och tog senare till Instagram för att ge sin version. Ett inlägg som hon senare raderade.

"Du får inte kontrollera någons känslomässiga reaktion på att bli kallad "den bitchen" framför hela världen. Han lovade att spela upp låten för mig, men gjorde aldrig det", skrev hon då.

Foto: TT

Källa: EW

LÄS MER:

16 kändisar som är under 160 centimeter eller kortare

Oväntade kärlekspar: 10 kändisar som faktiskt har varit ihop

7 kändisar som har valt att inte skaffa barn