Taylor Swift och John Mayer

Taylor Swifts kända ex-pojkvänner – det gör de idag

Taylor Swift är känd för att sjunga personligt om sina kända ex. Vilka är de egentligen, vilka låtar sägs de ha inspirerat och vad gör egentligen Jake Gyllenhaal och de andra idag? Vi vet.
TV: 10 saker du antagligen inte visste om Taylor Swift
1:59

Efter reklamen: TV: 10 saker du antagligen inte visste om Taylor Swift

(1:59)

Slå på ljud

Taylor Swift har de senaste åren slagit flera historiska rekord. Hon har såväl innehaft förstaplatsen på Billboardlistan flest veckor och vunnit flest priser på American Music Awards. Och det är inte så konstigt – hennes musik berör, och den är mycket personlig. Taylor Swift är nämligen också känd för att lufta sina känslor och relationer i sin musik.

Taylor Swifts tidigare pojkvänner

Eftersom hon haft flera offentliga relationer med andra kändisar, har det oundvikligen blivit spekulationer och tolkningar om vem hennes låttexter syftar på. Just detta är något som dessutom nyligen aktualiserats i samband med albumet Red (Taylor’s Version), där Taylor släpper nya versioner av gamla låtar samt den omtalade kortfilmen All Too Well, som sägs handla om hennes relation med Jake Gyllenhaal. Och då blev vi nyfikna på vad han – och hennes andra kända ex – gör idag. Vi kollar!

Joe Jonas (2008)

Joe Jonas och Taylor dejtade under några månader 2008. Kort efter att det tagit slut avslöjade Taylor hos Ellen DeGeneres att Joe dumpade henne genom ett 27 sekunder långt telefonsamtal. Det ryktades också att Joes bekantskap med skådespelerskan Camilla Belle var en bidragande orsak till uppbrottet.

Låten Better than Revenge sägs handla om kärlekstriangeln med textrader som “She’s not a saint and she’s not what you think, she’s an actress./ She’s better known for the things that she does on the mattress.” Oouff.

Idag är Joe Jonas gift med skådespelerskan Sophie Turner som han också har en liten dotter med.

Taylor Lautner (2009)

Taylor Swift och Taylor Lautner
X17/TT

Taylor och Taylor möttes under inspelningarna av Valentines day. Romansen varade under en höst och tog slut i december 2009, enligt uppgift för att han var mer förtjust i henne än vad hon var i honom.

I låten Back To December sjunger hon om en kille med solbränd hy och ett gulligt leende som hon dumpade en dag i december. “You gave me roses, and I left them there to die / So this is me swallowing my pride, standing in front of you saying I’m sorry for that night/You gave me all of your love and all I gave you was goodbye.”

Efter Twilight har karriären tyvärr dalat för Taylor Lautner, men kärleken går i alla fall bra! Idag är han nyförlovad med, tro det eller ej, en tredje Taylor. Han och Taylor Dome har varit ett par i tre år och i november gick han ner på knä.

John Mayer (2010)

John Mayer och taylor Swift
Amanda Schwab/Starpix/REX

Taylor var bara 19 år när hon och den då 31-årige John Mayer hade en romans på några månader. Låten Dear John sägs oundvikligen handla om sångaren. “Dear John, I see it all now, it was wrong / don’t you think 19 is too young to be played by your dark twisted games.

John Mayer själv har erkänt att låten förmodligen handlar om honom, men att han inte tycker att han förtjänade det.

John Mayer släppte ny musik nyligen och har på kärlekssidan betat av en låg rad kvinnor i Hollywood, bland annat Jennifer Aniston och Katy Perry.

Jake Gyllenhaal (2010)

Inte heller den här relationen varade längre än ett par månader. Den 10-åriga åldersskillnaden mellan paret sägs ha varit en utlösande faktor för uppbrottet. ”You said if we had been closer in age maybe it would have been fine / And that made me want to die” sjunger hon i All Too Well.

This Is The Moment I Knew kan eventuellt också handla om Jake som ska ha övergivit stjärnan på hennes 21-årsdag och hon tillbringade kvällen gråtandes i badrummet.

Jake Gyllenhaal gör just nu succé i filmen The Guilty, som är en amerikansk version av den danska filmen Den skyldige, om en larmoperatör som tar emot ett samtal från en kvinna som blivit kidnappad och operatören försöker ta reda på vad som hänt. Sedan 2018 är 40-årige Gyllenhaal tillsammans med 25-åriga franska modellen Jeanne Cadieu, men den här gången verkar han inte störas av åldersskillnaden.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Harry Styles (Årsskiftet -12-13)

En kort men offentlig relation där paret sågs flanera tillsammans i New York flera gånger. Men, de var inte menade för varandra och efter några månader tog det slut. Både Both Style och Out Of The Woods sägs handla om Styles.

Harry Styles solokarriär går lysande och han dejtar sedan 2020 den 10 år äldre skådisen Olivia Wilde.

Calvin Harris (2015-2016)

Taylor Swift och Calvin Harris
Chris Pizzello

Ellie Goulding sammanförde Taylor och Calvin Harris på BRIT-awards 2015 och paret dejtade i 15 månader innan kärleken tog slut. De lär nog inte hitta tillbaka till varandra efter att Taylor avslöjat att hon faktiskt, i hemlighet, skrivit hans hitlåt This Is What You Came For. Calvin blev inte så nöjd och menade att hon försökte smutskasta honom.

Sedan 2014 dejtar Calvin Harris amerikanska modellen Aarika Wolf och han släppte ny musik senast i år.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Taylor Swifts nuvarande pojkvän: Joe Alwyn

Sedan slutet av 2016 är hon tillsammans med den brittiska skådespelaren Joe Alwyn. Han har också varit medproducent på flera av stjärnans nya låtar. Taylor Swift har sagt att han nu inspirerar alla hennes kärlekssånger, men i övrigt har de valt att hålla sin relation mycket privat – och det verkar ju funka bra!

Inspirerat av/Källa: Page Six/The Sun

Foto: Instagram/TT

Se också: 7 kändispar du glömt har barn tillsammans
0:54

Efter reklamen: Se också: 7 kändispar du glömt har barn tillsammans

(0:54)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Allt om Taylor Swifts romans med Jake Gyllenhaal
Taylor Swifts nya video förbryllar fansen – löser du ledtrådarna?
12 ikoniska photobombningar från våra (uppenbarligen roligaste) Hollywoodstjärnor