Taylor Swift

TT

Taylor Swifts nya video förbryllar fansen – löser du ledtrådarna?

Taylor Swift är i full gång att spela in hennes sex första album på nytt efter bråket om musikrättigheterna. Nu lämnar hon fansen famlandes i mörkret när hon släpper ledtrådarna om nya albumet Red.
TV: Se 10 saker du antagligen inte visste om Taylor Swift
1:59

Efter reklamen: TV: Se 10 saker du antagligen inte visste om Taylor Swift

(1:59)

Slå på ljud

Taylor Swift började redan som tonåring spela in sina framgångsrika album, då tillsammans med skivbolaget Big Machine. Skivbolagen fick då rättigheterna till musiken i utbyte mot att Taylor fick ett ekonomiskt förskott.

Men när stjärnan sedan bytte skivbolag för ett par år sedan vägrade det tidigare skivbolaget släppa rättigheterna. När de erbjöd att hon skulle få rättigheterna i utbyte mot varje nytt album hon spelade in hos dem valde hon att spela in alla sex album på nytt.

Nu är Taylor i full gång med att spela in albumet Red och leker med fansens nyfikenhet genom ledtrådarna på Instagram.

Taylor Swifts ledtrådar på Instagram

– Detta kommer bli första gången ni har alla trettio sånger som var menade att vara med på albumet Red. En låt är dessutom tio minuter lång, avslöjade Taylor Swift i juni för Teen Vouge.

I samband med nylanseringen den 19e november lägger stjärnan nu ut kryptiska ledtrådar inför släppet av nya albumet.

På Instagram syns ett stort valv i en gåtfull video till fansen. Hon uppmanar dem till att lösa ledtrådarna för att få veta mer om albumet som släpps till hösten.

” *Trycker publicera. Skrattar maniskt.* Level: Casually cruel om jag ska vara ärlig.” skriver Taylor Swift till instagram inlägget.

Ur valvet kommer en oförstående kombination av bokstäver som höstlöv. Så klart i röda färger. Orden som kommer ur valvet är bland annat "OEHROIJLSCNNS", "TVFSHPTBEULZO" och "NOTELPATSIEEV.

Fansens reaktioner

En del av fansen gissar att ledtrådarna delvis kan avslöja samarbeten på nya albumet, som exempelvis Ed Sheeran och Phoebe Bridgers efter att orden Sheeran och Brigders bakats in i de kryptiska orden. Däremot är det inte alla fansen som är helt underhållna av hemlighetsmakeriet.

”Du som ger oss slumpmässiga bokstäver för att lösa ett korsord det inte finns ett rätt svar till eftersom: Fighting with him was like trying to solve a crossword and realizing there’s no right answer, skriver en av fansen med hänvisning till låttexten i just låten Red.

Kan du lista ut ledtrådarna?

TV: Se 10 kändisars make-up fria selfies
1:02

Efter reklamen: TV: Se 10 kändisars make-up fria selfies

(1:02)

Slå på ljud

Foto: TT, Instagram

Relaterade artiklar
Kendall Jenner stäms på mångmiljonbelopp
Beyoncés musikvideo utsedd till tidernas bästa
I Kissed a Girl – och 7 andra populära låtar som faktiskt handlar om kändisar