Allt vi vet om The Handmaid's Tale säsong 2 (och då är Sverigepremiären)

Allt vi vet om The Handmaid's Tale säsong 2 (och då är Sverigepremiären)

Få serier har fått oss att må lika dåligt som The Handmaid's Tale – men den galet höga kvaliteten får oss att komma tillbaka gång på gång. Baaam har tagit reda på allt du vill veta om säsong två.

Varning! Den här artikeln kryllar av spoilers för säsong ett av The Handmaid’s Tale. Fortsätt läsa på egen risk.

En av årets största tv-succéer är utan tvekan dystopiska The Handmaid’s Tale. Den har gett upphov till kulturdebatter, inspirerat till protester och vunnit flertalet priser.

Läs mer: Ida Östensson om Mikael Lustigs utspel: ”Det måste vara slut på skitsnacket”

Direkt efter att den första säsongen var över ställde sig alla samma fråga – kommer det fler avsnitt? Och svaret är ja, det gör det. Baaam har luskat reda på när säsong två väntas ha premiär – och sex andra saker du undrar.

Alexis Bledel kommer tillbaka

Den före detta Gilmore Girls-stjärnans karaktär Emily hade en av de mest hjärtskärande historierna i serien. Alexis tysta och nedtonade skådespeleri fick mycket uppmärksamhet och Emilys öde lämnades något öppet. Sist vi såg henne släpades hon in i en bil för att bli förflyttad till kolonierna – ett radioaktivt ödelandskap där folk som dömts för brott tvingas jobbar tills de dör. Ni kan sitta lugnt i båten, Alexis Bledel kommer nämligen tillbaka i rollen som Emily i säsong två.

Säsong två kommer redan till våren

Hulu, kanalen som ligger bakom serien, meddelade härom dagen att säsong två har premiär i USA i april 2018. I Sverige har The Handmaid’s Tale kunnat ses på HBO Nordic och de har tidigare varit bra på att lägga ut avsnitten kort efter att de sänts i USA. Något officiellt datum finns ännu inte, men HBO Nordic skriver i ett mejl till Baaam att du inte kommer behöva vänta länge på de nya avsnitten:

Vi går simultant med USA-premiären, så du kan räkna med att vi har premiär samtidigt som Hulu (med tidsförskjutningen ligger vi alltid dagen efter). April vågar vi säga iallafall.”

Uppdaterning: Säsong 2 har premiär på HBO Nordic 26 april.

Margaret Atwood är mer inblandad

Säsong ett bygger på romanen med samma namn av Margaret Atwood. Serieskaparna har varit ganska fria med att välja vilka händelser de vill ta med och i vilken ordning de kommer men boken har alltid funnits som en ram. När de nu går in i säsong två finns det ingen sådan ram. Skaparen Bruce Miller säger till The Hollywood Reporter att de har ett tätare samarbete med Margaret och för diskussioner om vad som ska hända härnäst och karaktärernas framtid.

Motståndsrörelsen Mayday kommer vara en stor del av säsongen

I säsong ett blev vi och June introducerade till Mayday – en motståndsrörelse som försöker störta regimen Gilead. June och flera andra handmaids såg organisationen som en väg ut ur slaveriet, en hjälpande hand. Bruce Miller säger till New York Times att Mayday har en viktig roll att spela i den kommande säsongen, men att den inte är en räddningsorganisation för handmaids utan en anti-Gilead-organisation.

– En anti-Gilead-organisation är inte nödvändigtvis en vän till June eller andra handmaids. Om jag ville försöka skada Gilead så hade en av de första sakerna jag gjort varit att döda alla handmaids. Du försöker försvaga staten.

Läs mer: 31 bilder som gör oss avis på GoT-skådisarnas vänskap

Temat är moderskap

I slutet på första säsongen fick vi veta att June var gravid. Säsong två kommer vidare att utforska moderskap och vad det innebär att vara mamma.

Vi kommer få se kolonierna

Ofta diskuterat i första säsongen men aldrig visat. Kolonierna är en fruktad plats dit personer dömda för brott förflyttas för att forsla bort radioaktivt avfall tills de dör av strålningen – exakt det öde som Emily gick till mötes i säsong ett. Bruce Miller har bekräftat vi att vi i säsong två kommer utforska den här platsen och hur Emily klarar sig där.

Det kommer bli ännu mörkare

Tyckte du att den första säsongen var vidrigt genommörk och hemsk? Fick du existensiell ångest? Gör dig mentalt redo, för de kommande avsnitten kommer vara ännu mörkare.

– Säsong två kommer vara riktigt illa, riktigt mörk. Något att se fram emot, yay! säger Elizabeth Moss till The Pool.

Foto: Hulu