Viktiga händelser i The Handmaid's Tale säsong 3: Serena bränner ner huset, June blir skjuten och tjänarinnor förses med munringar.

Recap: The Handmaid's Tale säsong 3 – detta har hänt

Äntligen har det blivit dags för säsong 4 av The Handmaid's Tale, men vad hände egentligen i säsong 3? Baaam ger dig en recap!
5 fakta om The Handmaids Tale
1:22

Efter reklamen: 5 fakta om The Handmaids Tale

(1:22)

Slå på ljud

Den 29 april kommer äntligen den fjärde säsongen av The Handmaids Tale till HBO Nordic. Inspelningen pausades på grund av covid-19 och det har därför varit en lång väntan på fortsättningen av serien – så lång att man faktiskt har hunnit glömma bort en del av säsong 3. Men lugn, bara lugn. Baaam hör bön och har gjort en recap.

Håll tillgodo!


Recap av The Handmaid's Tale säsong 3

Säsong 3 av The Handmaid's Tale börjar när June precis har lämnat över sin dotter Nichole till tidigare tjänarinnan Emily i en flyktbil på väg mot säkerheten i Kanada. June själv följer inte med eftersom hon vägrar lämna sin äldre dotter, Hannah, i Gileads klor.

Under säsongens gång får vi se June med en helt ny blick, och siktet är inställt på att rädda dottern och alla andra barn – och att förstöra för Gilead så mycket som möjligt längs vägen.

Serena bränner ner huset och June blir omplacerad

När säsongen tar avstamp har Serena stått upp för unga kvinnors rättigheter att läsa bibeln i Gilead och därför blivit av med ett finger som straff. Hon går med på att låta baby Nichole fly till Kanada där hon kan få ett bättre liv och hon anmäls kidnappad. Serenas medverkan tystas ner.

Efter att en nedbruten Selena bränt ner Waterford-huset i ett misslyckat självmordsförsök förflyttas June till sin nya postering hos commander Lawrence, samma person som hjälpt Emily och Nichole att ta sig över gränsen till Kanada. Därifrån går hon samman med hushållerskorna och planerar fler räddningsaktioner medan Lawrence tittar bort.

Serena flyttar in hos sin mor efter att inofficiellt ha separerat från Fred, men mamman säger att hon inte är någon om hon inte har en make. Serena försöker återigen ta sitt liv genom att gå ut i havet. Så småningom går hon dock med på att flytta tillbaka till Fred som behöver henne för sitt sociala spel i Gilead.

Väl hos Fred gör Serena en helvändning (igen) och medverkar i en kampanj för att återfå Nichole. Till hjälp tar de den brutala commander Winslow från huvudstaden där man har börjat att sy igen tjänarinnornas munnar med järnringar.

Paret Waterford grips i Kanada

Efter att Luke och Nichole synts i en tv-sänd anti-Gilead-protest i Kanada tvingas June arrangera ett möte mellan Serena, Luke och Nichole. Serena reser till Kanada och träffar Mark Tuello, representant från USA:s exil-regering, som försöker övertala henne att hjälpa dem störta Gilead. I gengäld ska hon få ett nytt liv i Kanada och tillgång till Nichole.

Serena förråder Fred och lurar honom att åka över gränsen till Kanada där han grips för sina och Gileads brott. Men hennes plan går inte riktigt som hon tänkt sig när Fred berättar om Serenas brott, bland annat att hon tvingades June och Nick att ha sex för att June skulle bli gravid med Nichole.

Både Fred och Serena grips och inväntar rättegång.

June manipulerar Eleonor Lawrence

June försöker manipulera Lawrence psykiskt sjuka fru Eleonor för att hitta Hannah. Efter att de båda åkte fast utanför Hannahs skola tvingar Fred Waterford paret Lawrence att våldta June i en ritual för att bevisa sin lojalitet till Gilead. Aunt Lydia bevittnar våldtäkten.

Efter våldtäkten lovar Lawrence att hjälpa motståndsrörelsen med en bil som kunde frakta barn till ett flygplan med destinationen Kanada. Eleonor Lawrence tar sitt liv i en avsiktlig överdos och June ser henne dö utan att ingripa.

June dödar commander Winslow

För att anordna flyget som ska föra barnen till Kanada övertalar June commander Lawrence att ta henne till bordellen Jezebels. Där får commander Winslow syn på June och bestämmer sig för att våldta henne. Under våldtäktsförsöket kämpar June emot och lyckas döda honom. Kvinnorna på Jezebels hjälper henne att göra sig av med kroppen och högt uppsatte Winslow anmäls försvunnen.

June blir skjuten men lyckas rädda 86 barn

June och hennes medhjälpare i motståndsrörelsen lyckades rädda 86 barn och ta dem till Kanada, men i räddningsaktionen blir June skjuten och i sista avsnittet får vi se henne bäras bort av hennes vänner.

Säsong 4 har premiär 29 april

Den 29 april får vi fortsättningen av The Handmaids Tale på HBO Nordic. Läs mer om den fjärde säsongen och se trailern här!

Relaterade artiklar
Vad händer i The Handmaid’s Tale säsong 4? Se trailern här
Allt om The Testaments – uppföljaren till The Handmaid's Tale