Säsong 5 av The Handmaid's Tale.

Praise be! The Handmaid's Tale får en säsong 5

The Handmaid's Tale slutar inte med säsong 4. Hulu har nämligen beställt en femte säsong av serien.
1:22

Efter reklamen: 5 fakta om The Handmaids Tale

(1:22)

<p>Saker om serien du kanske inte visste</p>

Den 29 april 2021 släpptes säsong 4 av The Handmaid's Tale, men vi behöver inte känna oss nedslagna i tron om att det är det sista vi får se av Margaret Atwoods lysande dystopi. Hulu har nämligen beställt en femte säsong av serien.

När kommer säsong 5 av The Handmaid's Tale?

I Sverige kan man se The Handmaid's Tale på HBO Nordic, men när den femte säsongen kommer till streamingtjänsten är ännu oklart. Om man ska tro snacket kan vi dock se fram emot den redan 2022 om allt går som det ska med corona och alla vaccinationer. Och det vore väl härligt att inte behöva vänta lika länge som mellan säsong 3 och 4!

Blir säsong 5 av The Handmaid's Tale den sista?

Nja! Manusförfattaren Bruce Miller kan inte säga att den femte säsongen blir serien sista. Och om han själv får bestämma så fortsätter han så länge han får, säger han i ett panelsamtal om serien.

Hur många säsonger följer Atwoods handling?

Den första säsongen av The Handmaid's Tale är helt baserad på Margaret Atwoods bok medan de senare säsongerna har skapats av manusförfattarna till serien, utan Atwoods direkta inblandning.

I september 2019 släppte Margaret Atwood sin uppföljare, The Testaments. Streamingtjänsten Hulu var snabba på bollen och köpte rättigheterna till en kommande serie.

Den uppföljande boken handlar om Junes döttrar, och kanske, kanske är det den boken som säsong fem kommer att bygga på. Det har dock snackats om att The Testaments kommer att bli en fristående spinoff-serie, och det talar i så fall emot att handlingen i säsong 5 kretsar kring uppföljaren.

Relaterade artiklar

Allt om The Testaments – uppföljaren till The Handmaid's Tale

Recap: The Handmaid's Tale säsong 3 – detta har hänt

Vad händer i The Handmaid’s Tale säsong 4? Se trailern här