gänget i Stranger Things

Här är nya Stephen King-serien från Stranger Things-gänget

Stephen King-boken Talismanen blir Netflixserie, producerad av Steven Spielberg och skaparna av Stranger Things. Här är allt vi vet än så länge.
Allt du vill veta om Stranger Things säsong fyra
Slå på ljud

Stranger Things är en av Netflix största succéer någonsin och vi väntar spänt på säsong fyra, som ju blivit kraftigt försenad på grund av coronaviruset. Förhoppningsvis har den premiär senare i år, men inget datum är satt. Men, vi vet åtminstone att det inte är den sista säsongen, för det har seriens skapare glädjande nog redan utlovat.

Nu kommer dessutom fler goda nyheter för alla som älskar serien i synnerhet och skräckisar i allmänhet.

Spielberg paxade rättigheterna två år INNAN boken ens släppts

Redan 1982 (ja du läste rätt, för snart 40 år sedan) säkrade Steven Spielberg filmrättigheterna till boken The Talisman av Stephen King och Peter Straub – en bok som alltså inte släpptes förrän 1984… Snacka om att vara het på gröten.

Men sen blev det inte så mycket mer med den saken. Efter att ha väntat i snart fyra decennium på de rätta förutsättningarna, har han nu beslutat att göra den i tv-format i stället.

Trogna Stranger Things-fans vet att det är bröderna Matt och Ross Duffer som ligger bakom den enorma succén och kanske var det just detta som fick Spielberg att tänka om? För vilka passar bättre att göra 80-talsskräck i serieformat 2021 än dem? Även manusförfattaren och producenten Curtis Gwinn från Stranger Things är i högsta grad inblandad i projektet.

Det här handlar Talismanen om

I Talismanen ger sig den 12-årige pojken Jack Sawyer ut på en roadtrip för att försöka rädda livet på sin döende mamma. För det behöver han hitta ett föremål som kallas ”Talismanen”. Dess unika krafter kan bota hans mamma – men inte nog med det; den sägs också kunna rädda hela vår värld. Jakten leder honom in i en farlig parallell tvilling-värld, kallad för ”The Territories”. Till råga på allt är han samtidigt jagad av sin döde fars kompanjon, som till varje pris vill ta över hans mammas del av företaget. Svettigt nog har både mamman och fienden personliga motsvarigheter i tvillingvärlden.

En rafflande story med andra ord, och det här med parallella världar känner vi väl igen från just Stranger Things.

Vilka spelar huvudrollerna i Netflixserien Talismanen?

Om någon av stjärnorna i Stranger Things kommer återfinnas på rollistan är ännu oklart, eftersom man inte släppt någon info om huvudrollsinnehavarna.

När har The Talisman premiär på Netflix?

Ännu har man inte släppt några uppgifter om när serien ska börja spelas in eller när den kommer ha premiär, så det lär nog dröja. Men den som väntar på något gott!

Foto: TT/Netflix

Källa: The Hollywood reporter

Relaterade artiklar
Här är nya oväntade karaktärerna i Stranger things – Robert Englund gör debut
Nya uppgifter: Kändissyskonen medverkar i Stranger things 4
14 saker du inte visste om Stranger Things