kollage på joe exotic och carole baskin

Tiger King säsong 2 kommer till Netflix – här är allt vi vet

True crime-succéen Tiger King återvänder till Netflix. Streamingtjänsten meddelar att säsong 2 kommer släppas redan år.
TV: Här är 3 saker du inte visste om Tiger King
1:22

Efter reklamen: TV: Här är 3 saker du inte visste om Tiger King

(1:22)

Slå på ljud

Våren 2020 kom dokumentärserien Tiger King som inte liknade någonting vi tidigare hade sett på Netflix. Nu släpps snart uppföljaren – Tiger King 2.

Tillbakablick Tiger King säsong 1

I Tiger King får vi följa Joe Exotic, 58, som driver ett privat zoo, Greater Wynnwood Exotic Animal Park, med stora kattdjur. Det excentriske djurhållaren har en ärkefiende, Carole Baskin, 60, som driver Big Cat Rescue, ett reservat för skadade och utsatta kattdjur. Carole anser att Joe Exotic missköter sina djur och vill därför rädda dem till sitt reservat.

Joe känner sig så pass stött och hotad av Carole att han bedriver ett hatkampanj mot henne på nätet. ”That bitch Carole fucking Baskin” är en standardfras i Joe Exotics vokabulär och intrigerna blir allt smutsigare ju längre in i säsongen vi kommer. Mot slutet har Joe Exotic gjort upp planer för att anlitat en lönnmördare som ska ta Caroles liv.

Joe stoppas tack och lov, och avtjänar idag ett 17 år långt fängelsestraff för stämpling till mord. I Netflix nya trailer för höstens true crime-tablå deltar Joe Exotic från innanför lås och bom.

Carole Baskin tog över Joe Exotics djurpark

I efterspelen till Tiger Kings första säsong har Carole Baskin tagit över Joe Exotics zoo. För några veckor sedan meddelade hon att parken har sålts med ett förbud om att bedrivas som just zoo inom 100 år.

Till TMZ vittnade hon om att ”hela stället var täckt med flugor, för det var ruttet kött överallt”. Parken såldes för cirka 1,2 miljoner kronor och planerna för fastigheten är ännu okända, men Carole Baskin har sagt att hon hoppas att det ska bli en husvagnspark eller någonting annat som är långt från det forna ändamålet.

Då kommer Tiger King 2 till Netflix

Det är sedan tidigare känt att Netflix planerat en uppföljare till succéserien och nu har de meddelat att premiären Tiger King 2 är alldeles runt hörnet. På Twitter skriver streamingstjänsten:

Tiger King återvänder i år – och säsong 2 utlovar precis lika mycket förödelse och galenskap som säsong 1!”.

Bilden i tweeten visar en leende Joe Exotic med en telefonlur i handen. Han sitter bakom pansarglas i Federal Medical Center Fort Worth prison i Texas, USA.

Datum för premiären av Tiger King 2 är inte känt ännu men av Netflix tweet att döma kommer vi inte behöva vänta allt för länge.

Se teasern som Netflix släppt för höstens true crime-premiärer i spelaren nedan.

Källa: Aftonbladet

TV: 5 snackisar från veckan som gått
1:28

Efter reklamen: TV: 5 snackisar från veckan som gått

(1:28)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Här är kändisarnas halloweenkostymer 2020
7 nya spännande serier och kriminalare på Netflix i sommar
Kändisarna som klätt ut sig till andra kändisar på Halloween – och det är SÅ bra