TikTok ger kvinnorättsorganisationer plats på internationella kvinnodagen

TikTok ger kvinnorättsorganisationer plats på internationella kvinnodagen

På måndag den 8 mars är det Internationella kvinnodagen, och i samband med det kommer TikTok ge plattformen ett utrymme för organisationer som arbetar för kvinnors rättigheter.
Kakan Hermansson för Tjejzonen
Slå på ljud

På Internationella kvinnodagen kommer TikTok lämna plats på plattformen till organisationer som arbetar för kvinnors rättigheter.

– Som en av världens största sociala medier-plattformar har vi en möjlighet att hjälpa kvinnorättsorganisationer sprida deras viktiga budskap. Under internationella kvinnodagen vill vi ge dem plattformen de förtjänar, och förutsättningarna för att nå en bredare publik, säger Liv Sandberg, Managing Director för Global Business Solutions på TikTok norden i ett pressutskick.

Kvinnorättsorganisationerna kan nå ut till fler

Under internationella kvinnodagen den 8 mars och fyra dagar framåt kommer TikTok i Sverige att lyfta fram kvinnorättsorganisationer och ge dem en plattform att nå ut brett med sina viktiga budskap. Genom att använda hashtagen #internationellakvinnodagen kommer de organisationer som är intresserade av att synas på plattformen lyftas på upptäcksidan. Och organisationernas innehåll blir därmed synligare för fler användare, och inläggen kommer också ges en banner för att användare enklare ska kunna ta del av innehållet och budskapen.

Foto: TT

Relaterade artiklar
Här vaccineras Dolly Parton till raderna av “vaccine”
Redaktionens nöjesval: Det streamar, tittar och lyssnar vi på i mars
Kim Kardashian har stylat dottern Norths ödla med Skims