Tone Schunnessons bok blir film, i regi av Rojda Sekersöz.

Tone Schunnessons roman Dagarna, dagarna, dagarna blir film

”Det är så kul”, säger Tone Schunnesson nu när hennes roman Dagarna, dagarna, dagarna blir film!

Romanen Dagarna, dagarna, dagarna är Tone Schunnessons andra bok men det blir hennes första bok som blir film.

Tone Schunnesson kallar Dagarna, dagarna, dagarna en avlägsen kusin till debutromanen Tripprapporter, som kom ut 2016. Huvudpersonen den här gången heter Bibbs. Hon är en avdankad bloggare som ska fylla 39 år och blir lämnad av sin kille. Och för att inte bli bostadslös måste hon skrapa fram 100 000 kronor för att köpa loss förstahandskontraktet av honom. Vilket var en lätt match när hon var i 20-årsåldern, men nu 10 år senare är det desto svårare.

Tone Schunnesson känner sig trygg

Och nu blir romanen film då rättigheterna har sålts, det meddelar bokförlaget i ett pressutskick.

– Det är så kul att rättigheterna blivit sålda, eftersom jag tänkte på Dagarna, dagarna, dagarna som en blandning av en hjärtskärande actionrulle och en subversiv romcom när jag skrev! Att det dessutom är en regissör med en sådan egen blick, Rojda Sekersöz, som tagit sig an projektet känns både väldigt spännande och tryggt, säger Tone Schunnesson i pressmeddelandet.

Little Jinder stöttar Tone Schunnesson

Tone Schunnesson själv annonserar nyheten på sina sociala medier med orden:

”Ville skoja o säga som Drake: Im addicted to success men sanningen är att jag är så ödmjuk inför att Rojda önskar göra film av Dagarna. Vad fan hade Bibbs sagt om prospektet att bli en mfing movie star?! Kanske typ exakt så Im addicted to success men oxå på skoj ni vet ju hur Bibbs är aaah hahah så spännande”, skriver hon.

Då kliver artisten Josefin ”Little Jinder” Jinder in och gratulerar sin väninna.

”Äntligen deg”, skriver Jinder under bilden.

Guldbagge-vinnande regissören har gjort film av bok förr

Regissören Rojda Sekersöz har tidigare gjort film av Jonas Gardells bok En komikers uppväxt och för fyra år sedan fick hon en Guldbagge som Årets nykomling 2017 för rullen Dröm vidare.

– Bibbs kändes som en typisk Rojda-karaktär, jag älskar att hata henne och hatar att älska henne. Jag kände också ett direkt släktskap med världen och tonaliteten som Tone skapat så det kändes orimligt att inte agera på min impuls till att vilja filmatisera boken, säger Rojda Sekersöz i pressmeddelandet.

Foto: TT/Instagram

Relaterade artiklar

Baaams kulturredaktörs 10 bästa boktips – spana in dem här

Tone Schunnesson: ”Vi måste ta tillbaka feminismen”

Lina Thomsgård: ”Det är ett underskott på intressanta berättelser om kvinnor”