Ha trollstaven redo – det finns ett releasedatum för Harry Potter-spelet

Ha trollstaven redo – det finns ett releasedatum för Harry Potter-spelet

Nyligen fick vi veta att ett Harry Potter-mobilspel var på väg att utvecklas. Nu finns det äntligen ett releasedatum – och vi kan knappt vänta.

Det finns ett bed & breakfast med Harry Potter-tema – och du måste se det

2016 kommer att gå till historien som året då Pokémon GO fanns i varenda mobiltelefon. På stan syntes plötsligt mängder av folk stå och fånga pokémons och när ovanliga pokémon dök upp blev det nästintill en tjurrusning. Det var en magisk tid – som tyvärr tog slut med höstens antågande.

Men nu kan det snart bli dags att sluta upp runt mobilerna igen för företaget Niantic Labs håller på att utveckla ett Harry Potter-spel. Spelet har namnet Harry Potter Wizards Unite och ska släppas någon gång 2018. Samtidigt har ett annat spelföretag, Jam City, utvecklat ett annat Harry Potter-spel till mobilen: Harry Potter: Hogwarts Mystery. Och du som har en Iphone kan ladda ner spelet redan nu! För Android-användare släpps spelet i slutet av april.


Spelet utspelar sig i tiden mellan Harrys födelse och då han för första gången börjar på Hogwarts. Den här gången är det din tur att få kliva in genom de tunga portarna och bli en del av trollkarlsvärlden.

– Spelare kommer att kunna skapa en personlig avatar, gå på lektioner, lära sig trollformler, bli vänner och ovänner med andra studenter och fatta avgörande beslut som påverkar karaktärens historia under åren på Hogwarts, skriver företaget i ett pressmeddelande, rapporterar Popsugar.

Under spelets gång kommer du att kunna ändra din avatar allt eftersom du lär dig nya kunskaper – och du kan till och med välja ett eget djur. Du kommer också att sorteras in i ett av de fyra husen, försöka lösa mysterier och gå på äventyr. Ju mer du spelar, desto bättre kommer du att bli och fler platser, trollformler och förmågor kommer då att bli tillgängliga.

Är du inte såld än? Här är trailern:

Läs också: 11 år senare – så gick det för The Hills-stjärnorna

Foto: Warner Bros.