Leah (Gizem Erdogan) och Magnus (Oscar Töringe) i Tunna blå linjen avsnitt 9.

12 tankar jag hade när jag såg Tunna blå linjen avsnitt 9

Nytt avsnitt, ny tankestorm! Vad har Magnus för likheter med Julia Roberts i Notting hill, och NÄR ska vi få veta hur Faye mår egentligen? Här är några tankar som dök upp när Baaams popkulturredaktör, Sofia Börjesson, kollade på avsnitt 9 av Tunna blå linjen.

Tunna blå linjen, låt den aldrig ta slut! Få serier generar så bra samtalsämnen efter varenda avsnitt. De innehåller så mycket! Vad ska jag prata med mina kompisar om när det är över? Gud. Jag vill inte ens tänka på det.

Här är tankarna som dök upp när jag såg avsnitt 9 av Tunna blå linjen.


Känslan första scenen, när Magnus och Sara hånglar loss i förrådet, vaaar.... tyvärr cringe? Men nykära människor är ju oerhört cringe så det kanske bara betyder att det kändes äkta?

Förlåt, men för varje avsnitt blir det mer och mer tydligt att den här serien handlar om Magnus. Hans karaktär får vara så komplex och mångsidig att de andra karaktärerna nästan blir platta i jämförelse. Jag hade gärna lärt känna Leah på samma sätt som man får lära känna Magnus!

Okej, jag vet att Magnus har supersnubbiga problem med att visa känslor, men när syrrans bästa kompis har dött så kan man väl sätta sig ner i soffan och prata lite med henne istället för att gå undan?

Hur som helst: Nu kom alltså förklaringen till min rant förra veckan om att Magnus är så oskön. Hans pappa är en kall jävel som trycker ner honom konstant. Vad konstigt att han valde att bli polis... Nej, förlåt. Alla som blir poliser har såklart inte vuxit upp under skeva maktförhållanden. Eller? Nej, förlåt igen.

Jag kan inte vara den enda som högt för mig själv sa: "I'm also just a girl standing in front of a boy asking him to love her" när Magnus höll sitt brandtal nedanför Saras balkong. ELLER HUR? Var det meningen eller trodde man att ingen skulle märka att det var klippt rakt av från Julia Roberts replik i Notting hill? Förvirrad.

Kul att Magnus nya bff Nami fick visa sig lite god också! Piggade upp med en nyansering.

Var är Leahs ragg? Varför har vi inte sett honom på två avsnitt? Är det för hans skull som hon går till pizzerian eller är det för att pizzabagaren ger henne det som hennes morfar gav förut?

Man fattade ju direkt när Leah inte stängde dörren efter sig att något riktigt fruktansvärt skulle hända. Tyvärr. Och fy fan vad det knöt sig i magen under den där scenen. Varje kvinnas största mardröm.

HUR hamnade Siris bonuspappas spliff i Siris flyttlåda hemma hos Jesse? Han måste ha varit så jävla hög när han gömde den just där?

Varför sa inte Jesse bara nej när Siri inte ville bo hos honom mer? Kämpa för henne då!!

Om inte Jesses exfru gör någonting åt det här så vet jag inte...

Nästa avsnitt MÅSTE vi få veta hur Faye mår efter den där brutala dumpningen?!

Foto: SVT

Relaterade artiklar

13 tankar jag hade när jag såg Tunna blå linjen, avsnitt 8

11 saker du (nog) inte visste om Tunna blå linjen

Nathalie Mark: ”Tunna blå linjen visar en tung röd binda – och jag ler”