Gruppen från säsong 1 samt Mustafa al-Mashhadani

Här är de nya poliserna i Tunna blå linjen säsong 2

Vem längtar inte efter säsong 2 av Tunna blå linjen? Nu avslöjas fyra nya karaktärer som gör entré. Det ger oss också lite mer detaljer om handlingen i säsong 2.
TV: Se intervjun med Oscar Töringe från Tunna blå linjen
4:18

Efter reklamen: TV: Se intervjun med Oscar Töringe från Tunna blå linjen

(4:18)

Slå på ljud

Den här veckan startar inspelningarna av säsong 2 av Tunna blå linjen i Malmö. Redan tidigare har vi fått veta att vi kommer få lära känna nya poliser i nästa säsong, och nu vet vi vilka de är. Precis som de övriga skådespelarna är det tidigare relativt okända ansikten som valts. En av anledningarna är att underlätta för publiken att knyta an till rollfigurerna.

Mustafa al-Mashhadani spelar Khalid i Tunna blå linjen

Mustafa al-Mashhadani är sedan tidigare känd som komikern Almushi, och har också spelat en av huvudrollerna i Snabba cash-skådisen Alexander Abdallahs uppmärksammade Jag skiner inte utan er mina bröder. Han och Abdallah har även gjort kortfilmen Vi var barn då tillsammans.

Mustafa al-Mashhadani spelar rollen som polisen Khalid i Tunna blå linjen. ”Khalid är en kändispolis som är flitig föredragshållare med egen Youtubekanal och många engagerade följare”, avslöjas i produktionsbolaget Anagrams karaktärsbeskrivning.

Robert Bengtsson spelar Olle i Tunna blå linjen

Robert Bengtsson spelar rollen som polisen Olle, som Anagram beskriver som ”en glad typ vars positiva livsinställning har fått sig en törn i samband med att han ska bli pappa”. Han har tidigare gjort mindre roller i ett flertal filmer och musikaler.

Malou Marnfeldt spelar Fanny i Tunna blå linjen

Malou Marnfeldt har arbetat i filmbranschen tidigare, men då mest bakom kameran som inslagsproducent och produktionsledare för en rad tv-serier. I Tunna blå linjen gör hon rollen som Fanny. ”Nyutexaminerad polis som är ung på utsidan och gammal på insidan”, enligt Anagrams beskrivning.

Johannes Lindkvist spelar Osmond i Tunna blå linjen

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Johannes Lindkvist har synts i bland annat Bron. Anagram beskriver Osmond som en ”ambitiös och målmedveten polisaspirant”.

Handlingen i Tunna blå linjen säsong 2

Sara och Magnus kommer att finnas kvar som huvudrollsinnehavare, men produktionsbolaget avslöjar även att tittarna kan förvänta sig en del nya kärleksrelationer.

”Kärlekshistorierna har varit väldigt viktiga för säsong 1, så där kommer vi inte att skåda given häst i munnen. Dessutom är det roligt att berätta om kärlek. Sara och Magnus har fått låna en hel del från Ben och Felicity i Felicity och Anna och Miles i Livet kan börja, hitte-på-kärlekshistorier som engagerat mig väldigt mycket.”, har Cilla Jackert tidigare sagt till Expressens Spoiler Alert.

”Nu när vi vet att det blir en säsong 2 kan jag säga att jag ser slutet på episod 10 som en mittpunkt och inte ett slut. Nu har Sara gjort sig av med ett tungt bagage, nu måste hon försöka hitta sig själv utan det bagaget.” fortsätter hon.

Expressen skriver också att huvudkaraktärerna får en ny chef att hantera och i första avsnittet av säsong 2 kommer tittarna att få följa en händelse som skakar hela polisväsendet.

”Det blir en större och mer övergripande tematik. Ett tema som inte bara berör poliserna utan oss alla. En samhällsfråga, skulle man kunna säga.”, säger Cilla Jackert till Spoiler Alert.

När har Tunna blå linjen säsong 2 premiär?

SVT har tidigare meddelat att det kan bli premiär av säsong 2 tidigast under hösten 2022. Enligt Film i Skåne kan vi få vänta så länge som till hösten 2023 – men det hoppas vi verkligen inte!

Foto: SVT, TT, Instagram

Källa: Sydsvenskan, Allas

TV: 5 nyheter på Netflix i november
1:43

Efter reklamen: TV: 5 nyheter på Netflix i november

(1:43)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Tunna blå linjen säsong 2 – här är allt vi vet
11 saker du (nog) inte visste om Tunna blå linjen
Här är Tunna blå linjen-regissörens nya projekt (med ”Magnus” i huvudrollen!)