Sara, Magnus och Leah i Tunna blå linjen

När har Tunna blå linjen säsong 2 premiär? Här är allt vi vet

Få serier har gjort så stort intryck på så många människor som Tunna blå linjen. ”Alla” kollar och alla har åsikter. Vilken tur att det kommer en säsong 2! Men när? Och vad kommer den handla om?

Tunna blå linjen har gjort succé både hemma i tv-sofforna och hos de flesta kritiker. Närmare 2 miljoner tittare har följt serien och den är det givna samtalsämnet vid den (digitala) kaffemaskinen. Och nu är det slut. Vad ska vi nu prata om?

Intervju med Oscar Töringe från Tunna blå linjen
Slå på ljud

När SVT i februari sedan gick ut med att man beställt manus till en andra säsong var det alltså en nyhet som gladde många. Här är allt vi vet (än så länge) om säsong 2. (Texten uppdateras.)

Har ansökt om 1,5 miljoner från Malmö stad

Produktionsbolaget som gjort säsong 1 och som även kommer att hålla i tyglarna under säsong 2 heter Anagram. Enligt tidningen Expressen har Anagram ansökt om ett bidrag på 1,5 miljoner kronor från Malmö stad.

I en skrivelse till kommunstyrelsen från stadskontoret går det att läsa att Tunna blå linjen kan hjälpa Malmös ambitioner att utvecklas som filmstad och att ”Det finns en god förutsättning att Tunna blå linjen kan bli en anledning för besökare att komma till Malmö”. Därför hoppas man nu få ett ekonomiskt bidrag till inspelningen av serien.

När har Tunna blå linjen säsong 2 premiär?

SVT har tidigare meddelat att det kan bli premiär av säsong 2 tidigast under 2022, men att det inte kan garanteras. Amanda Jansson (Sara) har enligt sajten Filmtopp sagt att det finns en plan för att börja filma i höst. Men, coronapandemin kan fortfarande sätta käppar i hjulet.

Den senaste uppdateringen kommer från Expressen, som tagit del av uppgifter från Film i Skåne. De skriver att inspelningarna för säsong två förväntas påbörja i oktober 2021 och säsongspremiär förväntas bli hösten 2023. Säsong två blir åtta avsnitt lång.

Nya skådespelare i Tunna blå linjen 2

Seriens huvudsakliga manusförfattare Cilla Jackert avslöjar att vi nästa säsong kommer att få möta nya rollfigurer, bland annat två aspiranter.

Sara och Magnus kommer att finnas kvar som huvudrollsinnehavare. Produktionsbolaget avslöjar även att tittarna kan förvänta sig en del nya kärleksrelationer, varav en del opassande relation mellan personer i polisyrket.

Vad kommer Tunna blå linjen säsong 2 handla om?

För den som gillar kärleksdramat i säsong 1 kommer säsong 2 inte att göra dig besviken. För Expressen spoiler alert avslöjar Cilla Jackert att mer kärlek utlovas.

”Kärlekshistorierna har varit väldigt viktiga för säsong 1, så där kommer vi inte att skåda given häst i munnen. Dessutom är det roligt att berätta om kärlek. Sara och Magnus har fått låna en hel del från Ben och Felicity i Felicity och Anna och Miles i Livet kan börja, hitte-på-kärlekshistorier som engagerat mig väldigt mycket.”, säger Cilla Jackert.

”Nu när vi vet att det blir en säsong 2 kan jag säga att jag ser slutet på episod 10 som en mittpunkt och inte ett slut. Nu har Sara gjort sig av med ett tungt bagage, nu måste hon försöka hitta sig själv utan det bagaget.” fortsätter hon.

Expressen skriver också att huvudkaraktärerna får en ny chef att hantera och i första avsnittet av säsong 2 kommer tittarna att få följa en händelse som skakar hela polisväsendet.

Kul kuriosa: Första säsongen tog sex (6!) år från pitch till premiär

Inspelningarna av säsong 1 avslutades i januari 2020, men idén presenterades redan 2014 för SVT (och då hade den dessutom marinerats hos manusförfattaren Cilla Jackert ett flertal år före det.) Oscar Töringe och Amanda Jansson provfilmade sedan för rollerna som Sara och Magnus redan 2015. Men, av olika anledningar tog det sedan alltså sex år från idépitch till färdig tv-serie. Låt oss hoppas att det går fortare den här gången.

Foto: SVT

Relaterade artiklar
15 tankar jag hade när jag såg Tunna blå linjen avsnitt 10
11 saker du (nog) inte visste om Tunna blå linjen