Uncle Jesse/Joey i Blossom/Bailey i Ensamma hemma

Tv-hunkarna vi älskade på 90-talet – så ser de ut idag

Tänker du också med nostalgi tillbaka på eftermiddagarna och kvällarna med serier som Beverly Hills, Dawson's Creek, Felicity och Ensamma hemma? Och alla heta grabbar vi hade en crush på? Då vill du kolla in det här.

På 90-talet fanns inte Netflix – hur klarade vi oss kan man undra idag? Men det gick hur bra som helst! Både eftermiddagstablån och kvällarna fylldes av bra tv-serier (eller ja, en del av dem var kanske faktiskt av tveksam kvalitet med dagens mått mätt... Men vi visste inget annat och ÄLSKADE våra favoritserier.

Självklart hade man minst en stor crusch på någon av huvudrollsinnehavarna, ofta fanns det en i varje stil, beroende på vad man gillade. Man var team Dawson eller team Pacey helt enkelt. (Och icke att förglömma, hur många heta tjejer det fanns?! Men det är en annan artikel.)

Här är 11 tv-seriehunkar vi hade en tonårscrush på – vilken var din favorit?

James Van Der Beek

Den präktige Dawson och hans fluffiga pottfrisyr satte hjärtan i brand. Idag är han fembarnspappa – men frisyren är densamma.

Joshua Jackson

Rollen som Pacey Witter gjorde Joshua Jackson till flickfavorit. Han var snygg, rolig och väldigt sårbar tack vare sin kärlekslösa uppväxt. Joshua Jacksons karriär går fortfarande bra. De senaste åren har vi sett honom som Cole Lockheart i The Affair, men han har också varit med i exempelvis Ocean's Eleven. Har efter ett längre förhållande med Diane Kreuger nu barn tillsammans med Jodie Turner-Smith.

Jared Leto

Spelade Angelas (Claire Danes) kärlek Jordan Catalano i Mitt så kallade liv. Han var det snyggaste vi någonsin sett, och en lång rad kändiskvinnor, som Cameron Diaz och Scarlett Johansson, har sedan dess hållit med. Jared Letos skådiskarriär har svajat en del upp och ner under åren, men snart är han faktiskt aktuell mot Lady Gaga i storfilmen om Gucci.

Joey Lawrence

Spelade sin egen namne, Blossoms extremt korkade, men snygga brorsa Joey. Lökigt på så många sätt. Men det gick inte att sluta titta, och Joey var en av anledningarna.

Jason Priestley

Beverly Hills var tonårsseriernas tonårsserie och helyllekillen Brandon satte många hjärtan i brand. Själv brann han egentligen bara för Kelly. Idag är han 51 år och har haft skådiskarriären på paus de senaste åren. Var man inte team Brandon var man team Dylan, men Luke Perry avled tyvärr av en stroke 2019.

John Stamos

”Watch the hair!” John Stamos var både hunkig, musiker och barnälskande i rollen som uncle Jesse i Huset fullt. Upplagt för succé. Idag är John Stamos närmare 60 men åldras med stil eller hur?

Scott Wolf

På söndagar kollade vi på Ensamma hemma, serien om de fem föräldralösa syskonen Salinger. Storebror Charlie fick dra det största lasset, men hunkigast av dem alla var mellanbrorsan Bailey.

Milo Ventimiglia

Satte hjärtan i brand som Rorys första pojkvän Jess i Gilmore Girls och sedan i Heroes. De senaste åren har Milo Ventimiglia gjort storsuccé med rollen som Jack Pearson i hyllade och rörande serien This is us.

Will Smith

Fresh Prince i Bel Air – vad mer behöver egentligen sägas? Klart man satt bänkad på eftermiddagarna. Will Smith är både snygg och rolig och har åldrats med värdighet, eller hur? Idag har han passerat 50 – och är fortfarande god vän med Alfonso Ribeiro som spelade Carlton.

Grant Show

Melrose Place var en spin-off på Beverly Hills och dramatiska händelser avlöste varandra hos gänget i lägenhetskomplexet (med pool!) – minns du Jane, Kimberly, Sydney, Amanda, Alison, Matt, Billy och de andra? Hunkigast av alla var bikerkillen Jake. Efter Melrose är hans största merit en roll i remaken av såpan Dynastin 2017.

Scott Speedman

Alla ville vi vara Felicity med fantastiskt hår, coola kompisar, jobb på mysigt café och inte minst – två hunkar som tävlade om hennes gunst. Man var team Noel eller team Ben. Till slut var det Ben som drog det längsta strået och så här ser han ut idag. Scott Speedman har medverkat i många tv-serier och filmer, men som sällan gjort större succé.

Foto: TT/Skärmdumpar

Inspirerat av: Cosmopolitan

Relaterade artiklar

Ska de få varandra? 23 kärlekspar vi älskat att följa i tv

20 år senare: Så ser Felicity, Ben och Noel ut idag

17 scener från The O.C. som vi aldrig glömmer