Vänster: Anton och Sofia i sin skåpbil. Höger: Sofia och Anton när de gifter sig.

Vad hände med “tacoparet” efter programmet? Så lever de idag.

Sofia Lindhe och Anton Pehrson blev “tacoparet” med hela svenska folket när de fann varandra i årets säsong av Gift vid första ögonkastet. Nu berättar paret hur de lever idag och vad som har hänt efter programmet.
Här lämnar Susanna besked i GVFÖ: ”Jag kan inte”
1:01

Efter reklamen: Här lämnar Susanna besked i GVFÖ: ”Jag kan inte”

(1:01)

Slå på ljud

Sofia, 25 och Anton, 29 var ett av paren som valde att fortsätta att vara gifta i sista avsnittet. De parades ihop bland annat för sin gemensamma kärlek till tacos och därav kommer också deras smeknamn. Även efter programmet har de fortsatt vara gifta.

Tacoparet bor just nu i en ombyggd skåpbil. Efter programmet var det tänkt att de skulle bo i Sofias etta på 23 kvadratmeter och bara skulle semestra i skåpbilen men eftersom corona gör att allt är på distans kan de bo i sitt portabla hem och resa runt i Sverige.
– Vi hade tänkt att vi skulle köpa en större lägenhet i Stockholm först, men nu trivs vi så bra i bilen så vi kanske isolerar den och bor i den över vintern också, säger Sofia till Aftonbladet.

Paret har förälskat sig så pass mycket i skåpbilslivet att de både planerar en europaresa och överväger att bo kvar där när det i framtiden är dags för tillökning.
– Vi har kommit fram till att den är stor nog att bo i om det blir ett barn i framtiden, säger Anton.

Förutom att planera boende och barn pratar paret även om att gifta sig en gång till, det avslöjade Anton tidigare i år Sveriges Radios Karlavagnen.
– Vi skulle vilja göra det med vår familj och vänner. Nu fick vi ju bjuda fem personer då kände vi ju inte varandra heller så det är klart det hade varit roligt att göra det igen, sa han.

Tacoparet om uppmärksamheten

Efter programmet har paret minst sagt fått mycket uppmärksamhet.
– Varenda gång vi går ut så är det antingen folk som kommer fram och pratar eller så är det väldigt uppenbart att de smygfotar, pekar, viskar, säger Anton.

Paret berättar att de upplever att de får mycket kärlek och glädje, vilket de bara tycker är kul, men att just smygfotograferandet inte är så trevligt. Stressen och pressen som programmet medförde börjar just lägga sig, vilket Sofia och Anton är glada över. Nu kan de blicka framåt.
– Vi har längtat lite efter att det ska lägga sig och att vi ska få landa och kunna leva lite som vanligt, säger Sofia.

Paret som just har firat 1-årig bröllopsdag har tillsammans ett populärt Instagramkonto där man kan följa deras äventyr.

Relaterade artiklar
Gift vid första ögonkastet – så gick det sen för paren
Gravidlycka för Maxine och Emil från Gift vid första ögonkastet
Kalle Norwald: Så pratar du om sex i en ny relation