Noah och Allie kyss

Vad kan du om The Notebook? Bara ett äkta fan får 13 rätt

Hur mycket minns du av romantiska filmklassikern Dagboken – jag sökte dig och fann mitt hjärta med Ryan Gosling och Rachel McAdams? Testa dina kunskaper i vårt quiz.

Dagboken – jag sökte dig och fann mitt hjärta kallas ofta i folkmun för den engelska titeln The Notebook eftersom den svenska är så jädra lång. Det är en av historiens mest romantiska och älskade filmer, och gjorde Ryan Gosling till en av vår tids största flickfavoriter. (Och du, missa inte att kolla in klippet med den ikoniska kyssen från MTW Awards under quizet!)

Allie och Noah ror

Allie och Noah på den klassiska båtturen.

3 saker du nog inte visste om The Notebook

Filmen är baserad på den bästsäljande boken av Nicholas Sparks, och visste du att historien faktiskt är sann? Den är inspirerad av Nicholas Sparks före detta frus morföräldrars kärlekshistoria.

Annan kul kuriosa är att Ryan Gosling faktiskt fick rollen som Noah för att han inte var lika ”snygg” som andra unga Hollywood-skådisar:

”Du fick rollen för att du är inte stilig och du är inte cool. Du är bara en helt vanlig kille som ser lite konstig ut” sade regissören Nick Cassavetes till Gosling när han meddelade att han fått rollen. Eeeh?

Och – visste du att Britney Spears och Justin Timberlake först var på tal som Allie och Noah? Det hade onekligen blivit en helt annan film.

Nåväl, nog snackat om sådant vi kanske inte trodde du visste. Nu är det dags att testa vad du faktiskt kan!

Testa dina kunskaper om The Notebook i vårt quiz:

 

 

 

 

 


Foto: TT

Kolla in Rachel McAdams och Ryan Goslings ikoniska segerkyss på MTV-Awards: <3

LÄS MER:

Mest romantiska ögonblicken i tv- och filmhistorien

26 romantiska filmer som kommer göra dig extra blödig

8 serier med vibrerande heta kärlekspar