Vanessa och Kobe Bryant gifte sig 2001.

TT

Vanessa Bryants känslosamma tal – när bortgångne maken hedrades

Det har snart gått ett och ett halvt år sedan Kobe Bryant och hans dotter Gianna omkom i en helikopterolycka.
Nu har han valts in i basketens Hall of fame, en utmärkelse som änkan Vanessa Bryant tog emot under känslosamma förhållanden.
5 snackisar från veckan som gått
1:07

Efter reklamen: 5 snackisar från veckan som gått

(1:07)

Slå på ljud

Den 26 januari 2020 tog basketstjärnan Kobe Bryant, 43, och hans dotter Gianna Bryant, 13, helikoptern från sitt hem i Orange County för att flyga till en match i Ventura County. Det hela skulle egentligen inte vara några konstigheter, men på grund av svåra väderförhållanden fick helikoptern problem och kraschade in i en bergskedja i Calabasas utanför Los Angeles. Alla nio personer ombord omkom.

Kobe lämnade efter sig sin fru Vanessa Bryant, 39, och Giannas tre syskon Natalia, 18, Bianka, 4, och Capri, 1,5.

I helgen valdes Kobe Bryant in i basketens Hall of fame. Egentligen skulle ceremonin ha hållits i höstas, men på grund av pandemin sköts den upp. På plats var Vanessa Bryant och de tre barnen, och änkan höll ett känslosamt tal.

Drog ner skratt efter skämtet om maken

Hon togs upp på scenen av legendaren Michael Jordan.

– Förra februari ringde jag Michael och frågade om han kunde introducera Kobe och han tackade ja. Tack för att du är här, Michael. Kobe beundrade dig, börjar hon sitt tal.

Därefter hyllade hon sin framlidne make, på ett skämtsamt motvilligt sätt.

Michael Jordan med vännens änka Vanessa Bryant.

Michael Jordan med vännens änka Vanessa Bryant.

TT

– Det här betyder så mycket för oss. Jag undvek alltid att berömma min make offentligt för jag kände att han fick tillräckligt med lovord från sina fans. Någon behövde ta ner honom på jorden igen, säger Vanessa Bryant och fortsätter:

– Jag är säker på att han just nu skrattar i himlen eftersom jag är på väg att hylla honom offentligt för hans prestationer. Jag kan se honom, med armarna i kors och ett stort flin säga ”isn't this som shit”. Han vinner fortfarande.

Kobe Bryant fick veta att han valts in till Hall of fame strax innan den tragiska dödskraschen, och enligt Vanessa Bryant var det en av få utmärkelser som han pratade om.

– Jag önskar att min man var här för att ta emot det här otroliga priset. Han och Gigi förtjänade att se det här. Gigi skulle ha varit så stolt att se sin pappa bli invald i basketens Hall of fame, säger hon.

Vanessa Bryant tillsammans med döttrarna Capri och Bianka.

Vanessa Bryant tillsammans med döttrarna Capri och Bianka.

TT

Fina orden till Kobe Bryant

I talet tackar hon också sina svärföräldrar för att de födde och uppfostrade Kobe Bryant till den människa han var. Hon tackar också alla nära och kära som hjälpt henne och döttrarna under denna mycket jobbiga tid.

Och så tackar hon sin älskade.

– Kära Kobe. Tack för att du var den bästa maken och pappan du kunde vara. Tack för att du växte och lärde dig av dina misstag. Tack för att du alltid försökte vara bättre. Tack för att du aldrig gav upp om oss. Tack för allt ditt hårda slit. Tack för vår familj. För våra döttrar Natalia, Gianna, Bianca och Capri. Tack för att du så outtröttligt arbetade för att förse oss och ge oss det mest underbara livet tillsammans, säger Vanessa Bryant.

Foto: TT

Relaterade artiklar
Vanessa Bryants känslosamma inlägg – 1 år efter maken och dotterns dödsolycka
Beyoncés känslosamma hyllning till Kobe och Gianna Bryant
Uppgifter: Olivia Munn dejtar SNL-komikern John Mulaney