kollage på vanessa bryant och kobe och gianna bryant

Vanessa Bryants sorg 1 år efter maken och dotterns dödsolycka

Den 26 januari 2020 kraschade basketstjärnan Kobe Bryants helikopter. Samtliga nio personer ombord, inklusive stjärnans 13-åriga dotter Gianna, dog. Nu berättar hustrun Vanessa om hur hon hanterat sorgeåret.
Kända personer som dött under 2020
Slå på ljud

Det var en helt vanligt rutinflygning som skulle ta NBA-proffset Kobe Bryant, 41, från sitt hem i Orange County till en basketmatch i Ventura County, Kalifornien. Men väderförhållandena var svåra och någonting gick fruktansvärt snett. Planet kraschade strax efter start in i en bergskedja i Calabasas utanför Los Angeles. Alla nio personer ombord, Kobe och dottern Gianna inkluderade, omkom. Efter sig lämnade Kobe hustrun Vanessa, 38, och Giannas tre syskon; Natalia, 17, Bianka Bella, 4, och Capri, 1.

Ett år efter olyckan berättar änkan Vanessa nu om hur hon och de kvarvarande barnen kämpar sig igenom sorgen.

Kämpar för döttrarnas skull

Det är i ett inlägg på Instagram story som Vanessa beskriver sin sorg och saknad som ”ett stökigt kluster av känslor”. Hon skriver:

”Ena dagen lever du i nuet med glädjande skratt och nästa känner du för att inte leva alls. Jag vill förklara detta för människor som kämpar med sorg och krossade hjärtan. Hitta din anledning att leva.”

Hon fortsätter:

”Jag vet att det är svårt. Jag ser på mina döttrar och försöker ta mig igenom den där känslan för deras skull. Döden är garanterad men att leva dagen ut är inte det. Hitta din anledning.”

Ber att få slippa bilder från kraschen

Vanessa som tidigare arbetat som modell träffade Kobe i november 1999 och två år senare var paret äkta makar. På sina sociala medier postar Vanessa regelbundet bilder på de tre levande döttrarna, och hyllningar till bortgångna Gianna och Kobe.

I ett av sina senaste inlägg på Instagram tackar Vanessa för allt stöd hon fått genom året men ber samtidigt om att få slippa påminnas om den fruktansvärda kraschen i form av bilder på den störtade planet.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

”Vi ber er att inte posta visa bilder från vraket, på helikoptern uppe i luften eller på olycksplatsen. Vi vill INTE se det. Vårt år har varit tramumatiskt nog”, skriver Vanessa.

Källa: People

Foto: TT

LÄS MER:

Naya Rivera, Ruth Bader Ginsburg och andra kändisar som lämnade oss 2020

16 saker du borde fråga dina mor- och farföräldrar – innan det är för sent

11 kända mammor och döttrar – när de var i samma ålder