Vänner kommer tillbaka – det vet vi om specialavsnittet

Vänner kommer tillbaka – det vet vi om specialavsnittet

Äntligen står det klart att tv-serien Vänner kommer tillbaka. Det avslöjar både Jennifer Aniston och HBO. Bäst av allt? Premiären är redan om ett par månader.
10 ögonblick vi aldrig glömmer från Vänner
Slå på ljud

Sedan i höstas har det intensivt ryktats om att vi eventuellt kan få se det gamla Vänner-gänget samlat igen – och nu står det klart att så är fallet.

Det var på Instagram som Jennifer Aniston avslöjade nyheten genom att publicera en bild på hela casten samlad, följt av texten:

”Det händer…”.

Till inlägget taggade hon även in sina skådespelarkollegor, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer – samt den nya streamingtjänsten HBO Max.

Återföreningen har även bekräftas av produktionsbolaget Warner Bros och HBO, det rapporter bland annat den amerikanska tidningen Variety om.

Specialavsnittet har premiär i maj

Enligt ett pressmeddelande är tanken att skapa ett specialavsnitt av kultserien, och Kevin Reilly, innehållschef för HBO Max, meddelar även att alla de älskade originalkaraktärerna kommer att medverka.

– Jag antar att vi kan kalla avsnittet ”Den där alla återförenas”. Vi kommer att nämligen att återse med David, Jennifer, Courteney, Matt, Lisa och Matthew i en HBO-special tillsammans med hela Vänner-katalogen, säger Kevin.

Planen är att det nya specialavsnittet kommer att släppas i samband med att HBO Max lanseras i maj i år. Samtidigt kommer alla tidigare avsnitt av Vänner att finnas tillgängliga på streamingtjänsten.

Källor till Variety uppger att Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer kommer att tjäna minst 2,5 miljoner dollar (det vill säga drygt 24 miljoner kronor) var på att medverka i återföreningen.

Foto: Warner Bros

LÄS MER: 

Så mycket är skådespelarna från Vänner goda för i dag

12 oväntade kändisar som har varit med i Vänner

Bildspecial: Så ser Vänner-skådisarna ut i dag