Mooredale och Jean och Otis hus

Var spelas Sex Education in? Allt du vill veta

Anledningarna till att Sex Education fångar tittarna är många – men seriens magiska miljöer är definitivt en av dem. Vem undrar inte – VAR är serien egentligen inspelad? I vilken engelsk småstad med en ganska stor och väldigt hipp skola ser det ut så här? Vi vet.

I serien pratas det aldrig om vart de egentligen befinner sig, vilket bara gör nyfikenheten ännu större (nästan lika stor som om det någonsin ska lyckas bli något mellan Maeve och Otis?). Men nu behöver du inte undra längre – här är seriens viktigaste platser.

Mooredale High

Mooredale High – vilken miljö!

Här utspelar sig Sex Education – och här ligger Mooredale High

Sex Education spelas in i södra Wales, på gränsen mot England – närmare bestämt i Wye Valley och Forrest of Dean. Skolan som Otis, Maeve, Eric och de andra går i, Moordale, är egentligen ett campus på University of South Wales. The Carleon Campus stängde ner permanent 2016, och serien började filmas 2018.

Men även många andra viktiga scener har spelats in i samma område i södra Wales.

Jean och Otis hus

Jean och Otis hus.

Var ligger Otis och Jean’s hus?

Det fantastiska huset med en lika fantastisk utsikt över de lummiga omgivningarna går under namnet The Chalet, och ligger i byn Symonds Yat i Wye Valley. Huset är cirka 100 år gammalt och byggt i klassisk skandinavisk stil. Är du sugen på att hyra det kan du göra det här!

Jakob och Olas charmiga hus.

Jakob och Olas charmiga hus.

Var ligger Jakobs och Olas hus?

Det mysiga stenhuset ligger i också det i det fantastiska området Forrest of Dean, i närheten av byn Bream. Huset heter Blisters Farm – The Bull Pen. Också det går att hyra om du vill testa livet på den engelska landsbygden!

Schysst väg till skolan.

I princip alla viktiga platser ligger i närområdet: Bron som Otis och Eric cyklar över för att komma till skolan heter Wireworks Old Railway Bridge och ligger vid Tintern. Sterrett’s Caravan Park, där Maeve bor ligger i Symonds Yat och Browns Village Store, där Ola och Adam jobbar, ligger I Llandogo, precis söder om Symonds Yat. Mitt emellan ligger Amys hus, Bigsweir House.

Browns finns på riktigt!

Browns finns på riktigt!

Trailerparken där Maeve bor.

Precis som Maeves trailer park.

I februari, bara några veckor efter att andra säsongen släppts, bekräftades att det blir en tredje säsong av serien. Tyvärr får vi nog vänta till januari 2021 innan vi får återse gänget. Men det är det värt! Och nu vet du vart du kan åka om längtan blir för stor.

Foto: TT/Skärmdumpar

Källa: Standard, The Mirror

LÄS MER:

13 reaktioner på Sex Education som kommer få dig att bli rörd

12 frågor vi har efter att ha sett säsong två av Sex Education

Se Baaams exklusiva intervju med Gillian Andersson från Sex Education