Världsartister gör om kända kärlekslåtar för samkönade par

”He” blir till ”she” och tvärtom i nya EP:n ”Universal Love”. Bob Dylan och Kesha är några av artisterna som gör om kärlekslåtar med samkönade pronomen.

Läs mer: 9 realityserier du glömt att du älskade – och borde se om

Nu får klassiska kärlekslåtar som ”She’s Funny That Way” en uppdatering. I den nya EP:n ”Universal Love – Wedding Song Reimagined” gör artister som Bob Dylan, Kesha och St Vincent nya versioner av välkända kärlekslåtar genom att byta ut pronomen för att passa samkönade par, skriver The New York Times.

– Genom popmusikens historia har kärlekslåtar gjorts från ett övervägande heterosexuellt perspektiv. Om vi nu ser på musik som något som förenar människor, borde inte de här populära låtarna vara öppna för alla?, säger Tom Murphy, en av producenterna bakom EP:n.


”Universal Love” består av sex låtar framförda av både hetero- och homosexuella artister. Bob Dylan gör “She’s Funny That Way” med manliga pronomen, Kesha tolkar Janis Joplins ”I Need a Man to Love” och St. Vincent har gjort en cover på “And Then He Kissed Me”.

Låtarna är tänkta att fungera som bröllopsmusik för samkönade par.

– Det har alltid funnits en press från skivbolagen att inte använda samkönade pronomen då det setts som exkluderande. Men heterosexuella uttryck har aldrig ansetts vara exkluderande, säger Stephan Pennington, professor i musik, till The New York Times.

Lyssna på EP:n nedan!

Foto: IBL