vera vitali

Vera Vitalis verkliga relation till Erik Jerka Johansson efter åren i Bonusfamiljen

Vera Vitali har spelat mot Erik 'Jerka' Johansson i Bonusfamiljen i fyra år. Nu berättar hon hur deras relation ser ut i verkliga livet.
3 tips för att få en lycklig bonusfamilj
1:35

Efter reklamen: 3 tips för att få en lycklig bonusfamilj

(1:35)

Slå på ljud

I SVT:s succéserie Bonusfamiljen ser vi Vera Vitali som Lisa och Erik Johansson som Patrik. De spelar ett par som lever i en bonusfamilj med sina respektive barn från tidigare förhållanden. Första säsongen hade premiär 2017, och i veckan släpptes säsong 4. Serien är en dramakomedi skapad av Felix, Clara och Moa Herngren utifrån deras egna erfarenheter av att leva i en bonusfamilj.

Inför säsongspremiären ger Vera en bild av hennes och Eriks varma relation bakom kameran.

Vera Vitali pratar varmt om Erik Johansson

Det är Hälsoliv som har frågat Vera Vitali, 40, vad som gör henne ”tokglad”. Hennes svar lyder:

– Att jobba med Erik under inspelningen av Bonusfamiljen var väldigt roligt. Han är en skicklig skådespelare. Vi har hittat en ton och atmosfär som är kul att vara i, samtidigt är det lika mycket på allvar. Båda vill vi att det ska bli bra.

erik jerka johansson och vera vitali

Erik 'Jerka' Johansson och Vera Vitali trivs tillsammans även privat.

Hon beskriver vidare hur samarbetet mellan dem ser ut.

– Erik har sagt att det är som att dansa, fast han inte kan dansa. Det här är så nära han kan komma. Det blir nästan som en lagsport, där man behöver vara lyhörd och kunna varandra. Man får impulser och det blir flera lager. Det uppstår en spelglädje som är skitkul. Då kan jobbet vara hur tufft som helst. Vi ger det bästa ifrån oss. Det är en respekt vi delar och det gynnar oss bägge, säger Vera till Hälsoliv.

Skillnaden på Bonusfamiljen och egna familjelivet

Vera Vitali blev själv mamma till dottern Lo i fjol. När Femina träffade Vera i slutet på augusti berättade hon om sina personliga lärdomar från rollen som Lisa i Bonusfamiljen.

– Lisa är lite väl lös i kanterna, sa hon. Jag vill nog ha lite mer ramar och struktur. Så jag lär mig ju av henne också, vad som kan bli en konflikt och vilka konsekvenser man kan få av att vara så här ”men det är lugnt, va lite glada”.

vera i rollen som lisa i bonusfamiljen

Vera Vitali i rollen som Lisa i Bonusfamiljen, med Jerka Johansson i rollen som Patrik mittemot.

Vera beskrev skillnaden på sin roll i egna familjen och karaktären Lisas roll i Bonusfamiljen på tv:

– Det kanske är just den där lite naiva inställningen hon har ibland, av att hon vill att alla ska vara glada och att det ska vara så bra stämning. Hon kanske inte vågar ta tag i konflikter så mycket, och är typ överbeskyddande. Och hon kanske är lite sådär att hon får dåligt samvete över skilsmässa och barnen. Hon vill bara att barnet som mår dåligt ska må bra. Vilket står i bekostnad på ordning och reda.

– Vilket är saker som inte är så jättebra. Hon är inne och vispar i andra människors liv, och lägger näsan i blöt – för att hon tror att hon gör bra grejer för någon annan. Så det är väl saker som jag försöker att inte göra!, säger Vera.

Foto: TT

Källa: Hälsoliv

Relaterade artiklar
Se Petra Medes ersättare i Bonusfamiljen – bilderna på nya Katja
Josephine Bornebusch om nya Älska mig: “Jag har mer att berätta”
Vera Vitali om mammalivet: Det har jag lärt mig från Bonusfamiljen