house of gucci villa balbiano

Villa Balbiano från House of Gucci finns att hyra på Airbnb

Villa Balbiano vid italienska Comosjön är hem åt Gucci-patriarken Aldo Gucci i den nya storfilmen House of Gucci. Nu kan du hyra bostaden för privat bruk.
1:25

Efter reklamen: 6 saker du vill veta om storfilmen House of Gucci

(1:25)

Det enastående Villa Balbiano byggdes sent 1500-tal och är ett av de äldsta, största och mest ikoniska privata palatsen vid Comosjön i norra Italien. I House of Gucci är det där äldsta Gucci-sonen Aldo Gucci (spelad av Al Pacino) bor.

Nu finns chans att hyra bostaden för eget bruk genom uthyringssajten Airbnb, men det gäller att skynda sig på!

Tillgänglig för en natt

flygbild på villan

Magisk utsikt över Comosjön!

”Villa Balbiano ligger på Comosjöns västra strand och är en imponerande italiensk juvel, och vi är stolta över att den kommer att visas i årets mest moderiktiga film, House of Gucci. Villa Balbiano tar tittarna till höjden av 90-talets italienska överflöd”, står att läsa i annonsen på Airbnb.

vardagsrum

Väggmålningarna har bevarats i 400 år.

Interiören i de sex sovrummen och sex badrummen består av historiska möblemang och konstföremål från de anrika auktionskamrarna Sotheby’s och Christie’s. Väggarna pryds av väl bevarade fresco-målningar från 1600-talet. Förutom boningshuset kan ägarna stoltsera med en stor överdådig trädgård, utomhuspool och privat brygga.

”Med sitt berömda förflutna, och en oöverträffad blandning av handgjord och naturlig skönhet, är Villa Balbiano en av de mest glamorösa platserna vid Comosjön”, står vidare i annonsen.

Handlingen i House of Gucci

scen ur house of gucco

Al Pacino, Lady Gaga och Adam Driver i House of Gucci.

Biofilmen House of Gucci är ett mordmysterium i Ridley Scotts regi. Filmen baseras på en bok med samma namn av författaren Sara Gay Forden och berättar den sanna historien om en av världens mäktigaste modefamiljer, Gucci. I fokus står mordet på Maurizio Gucci (spelad av Adam Driver). Misstänkt och sedermera dömd är hustrun Patrizia Reggiani (spelad av Lady Gaga) vars motiv består av hämnd och svartsjuka. Verklighetens Patrizia Reggiani satt 18 år i fängelse för mordet och släpptes 2016 efter avtjänat straff.

Allt om House of Gucci-filmen finns att läsa här.

Bilder på Villa Balbiano

House of Gucci har svensk biopremiär 26 november. Bokningen av Villa Balbiano öppnar den 6 december och det är först till kvarn som gäller för det enda tillgängliga och bokningsbara dygnet 30 mars 2022.Om du ännu inte övertygats om villans skönhet kommer fler bilder att frossa i här:

sovrum med dubbelsäng

Pampig dubbelsäng, ja tack!

ljust badrum med dusch

Romantiska toner i ett av badrummen.

badrum med dusch

Badrum med modern dusch i historisk miljö.

öppenbrasa

Öppen brasa i vardagsrum.

sovrum

Ett av sex sovrum.

badkar vid fönster

Rymligt badrum med lyxigt badkar.

Källa: Vogue, Airbnb

Foto: Airbnb

Relaterade artiklar

61 (!) biofilmer att se fram emot i höst – här är alla premiärer

Lady Gaga-film kritiseras av familjen Gucci

House of Gucci: Så såg karaktärerna ut i verkligheten