yoko ono och john lennons son sean går i föräldrarnas fotspår!

Yoko Ono och John Lennons barn har vuxit upp – här är Sean idag

Yoko Onos son Sean Lennon fick växa upp utan sin musikerpappa John Lennon som mördades 1980.
Trots det är sonen idag också musiker.
Och visst har han en look som påminner om både far och mor?
0:45

Efter reklamen: Så såg kändisarna ut som unga

(0:45)

När The Beatles-medlemmen John Lennon sköts till döds i New York 1980 hamnade världen i chock. Efter sig lämnade sig den uppskattade sångaren tillika gitarristen bland andra sonen Sean Lennon, 46, som han har tillsammans med konstnärinnan Yoko Ono, 88, som han var gift med fram till sin död. Sonen Sean Lennon var bara fem år gammal när han förlorade sin far.

John Lennon och Yoko Ono.

1978.

Går i sin far John Lennons fotspår

Sean Lennon har därmed fått växa upp med sin mamma Yoko Ono. Detta till trots är sonen Sean Lennon idag också musiker precis som sin far. Dock har han ännu inte nått samma framgångar som pappas band The Beatles, och när han reflekterar över det gör han klart att han såklart upplever en form av press.

John Lennon och Yoko Ono med gemensamma sonen Sean en tid innan mordet.

1979/80.

– Det är intressant, för det är klart jag upplever mycket press från folk som liksom... Du vet, när de ser mig så ser de min pappa, vilket jag inte kan hjälpa. Jag ser ut som honom, jag ser ut som henne, och du vet, ärligt talat så tycker jag de ser coola ut, så det gör mig inte så mycket egentligen, förklarade Sean Lennon i en intervju med The Talk 2020.

Yoko Ono och Sean Lennon utanför John Lennons barndomshem på Menleve Avenue i Liverpool, England, i samband med en minnesturné för den före detta The Beatles-medlemmen.

1984.

Sean Lennon: Vill inte tävla med min pappa

I samma veva förklarade Sean Lennon att han känner en viss ambivalens över att också syssla med musik, att både se fördelarna med att hans pappa är John Lennon, men även nackdelarna med att konstant jämföras med sin far.

– Jag håller inte på med musik för att tävla med min pappa, för jag tror inte jag skulle kunna spela om jag gjorde det. Men jag finner liksom lite tröst i att jag inte är den enda som inte har blivit lika framgångsrik som The Beatles.

Mamma Yoko och Sonen Sean i Central Park, New York.

2018.

John Lennons relationer och familjeliv

Utöver sonen Sean Lennon lämnade John Lennon även bakom sig äldsta sonen Julian Lennon, 58, som han fick tillsammans med dåvarande hustrun Cynthia Powell Lennon (som gick bort 2015). De var gifta från 1962 till 1968. Ett år efter skilsmässan blev han hals över huvud förälskad i Yoko Ono, och de gick sedan och gifte sig 1969.

John Lennon och Yoko Ono tillsammans med Johns äldsta son Julian Lennon.

1968.

Yoko Onos dotter Kyoko fördes bort av pappan

Innan sitt äktenskap med John Lennon hade Yoko Ono även dottern Kyoko Chan Cox, 58, från sin relation med den amerikanske filmmakaren Anthony Cox, 85.

Enligt uppgifter från amerikanska medier kunde Anthony Cox inte hantera att Yoko Ono inlett en ny relation med John Lennon. Han förde därför bort Kyoko när hon bara var åtta år, och förklarade samtidigt att hans exfru aldrig skulle få vårdnaden om deras dotter.

Enligt Aftonbladet ska dock mor och dotter ha återförenats 1997, och idag verkar relationen vara god sinsemellan.

Här John Lennon med Yoko Ono och hennes dotter Kyoko Cox, då 6 år.

1969.

Foto: TT/Instagram

Relaterade artiklar
Anne Hathaway i ny lugg – tar tillbaka sin Djävulen bär Prada-look
Namntrenderna som spås bli populära 2022
Aysha Jones: ”Jag är livrädd för att drabbas av en hudsjukdom i Sverige”