Bilder på telefon med appen Youtube Music igång

Youtube lanserar streamingtjänst för musik – så fungerar den

Nu vill Youtube erövra musikvärlden. Nya tjänsten Youtube Music låter dig lyssna på officiella album såväl som liveuppträdanden, covers och remixes.

Läs mer: Snart dags för mansfria festivalen – här är artisterna som spelar

Kan Spotify ha fått konkurrens på musikmarknaden? Tidal och Apple Music har tidigare försökt utmana jätten, och nu ger sig även Youtube in i matchen. Nu lanserar nämligen företaget en ny musiktjänst i Sverige – Youtube Music.

Läs mer: Så kan du lyssna på Beyoncé och Jay Z:s album på Spotify

Det finns en annonsfinansierad gratisversion samt en premiumversion. I premiumversionen kan du lyssna i bakgrunden (och alltså använda andra appar samtidigt och låsa skärmen), utan annonser och kan ladda ner musik. En smart sökfunktion ska göra det möjligt för dig att söka på textrader och på så sätt få fram låten du letar efter.

Utöver officiella album och singlar hittar du liveframträdanden, covers och remixes. Du får även rekommendationer på ny musik baserat på vad du lyssnat på tidigare. Till skillnad från vanliga hederliga Youtube ska Music-tjänsten vara mer anpassas till att lyssna snarare än titta. Tjänsten har tidigare funnits i länder så som USA och Storbritannien men det är först nu den kommer till Sverige. Samtidigt lanserar företaget ett antal egenproducerade filmer och serier med namn som ”Cobra Kai”, ”Impulse” och ”The Sidemen Show”.

Youtube Music finns att ladda ner från Google Play store och App store.


Foto: Youtube Music