Zara Larsson gör ledmotivet Invisible i filmen Klaus på Netflix

Zara Larsson gör ledmotivet Invisible i filmen Klaus på Netflix

I november har julfilmen Klaus premiär på Netflix. En animerad originalfilm – där superstjärnan Zara Larsson står för ledmotivet.

Under hösten och vintern släpper Netflix en rad nya filmer på temat jul. Däribland tomtesagan Klaus – som blir streamingtjänstens första animerade långfilm, med svenska röster av bland andra Björn Gustafsson och Rakel Wärmländer.

Björn Gustafsson intar rollen som den unga brevbäraren Jesper som är stationerad på en nedstämd snötäckt ö ovanför norra polcirkeln. Lyckligtvis hittar han en vän i läraren Alva och lär samtidigt känna Klaus – en mystisk snickare med vitt skägg som bor ensam i en stuga full av leksaker.

Med tiden fattar de tre vännerna verkligen tycke för varandra, och deras nyfunna – och oväntade – vänskap får så sakteliga glädjen att återvända till ön.

– Jag har inte lagt ljud till en större roll förut så det var en erfarenhet att bara ta sig igenom hela spektrat av känslor som Jesper faktiskt går igenom i den här berättelsen. Han är ju filmens berättare och slår sig samtidigt sönder och samman i var och varannan scen. Om jag inte redan kunde skrika av smärta på kommando när vi började så kan jag det nu, sa Björn Gustafsson tidigare i ett pressmeddelande.


Invisible av Zara Larsson – så låter låten

Nyligen släppte Netflix ytterligare en nyhet om tomtesagan Klaus – den svenska superstjärnan Zara Larsson kommer nämligen att göra ledmotivet Invisible till filmen.

Invisible är en så vacker låt. Budskapet om vänlighet passar perfekt till temat i Klaus. Jag tror att låten kan inspirera oss alla att visa lite mer medkänsla, säger Zara Larsson i ett pressmeddelande.

Invisible är skriven av Justin Tranter, som tidigare skrivit låtar för bland andra Selena Gomez, Halsey, Cardi B och Camilla Cabello, samt Jussi Ilmari Karvinen och Caroline Pennell.

Tomtesagan Klaus är regisserad och skriven av Sergio Pablos, en av skaparna bakom Dumma Mej. Premiären är satt till den 15 november.

Här är ett smakprov på låten Invisible:

Foto: Xavier Collin/Image Press Agency/TT

Läs mer:

The Knight Before Christmas – och åtta andra julfilmer som kommer till Netflix

Den här skräckfilmen på Netflix får folk att sova med lampan tänd

Torka aldrig tårar utan handskar – och 10 andra nyheter på HBO i november