Zara Larsson och Brian Whittaker har gjort slut. Det bekräftar artisten i en intervju

Zara Larssons första ord efter uppbrottet: ”Tänker leva mitt liv”

Efter drygt två år tillsammans har Zara Larsson och Brian Whittaker valt att gå skilda vägar. Det bekräftar artisten för tidningen People – samtidigt som hon väljer att berätta om första tiden som singel.

I juli uppmärksammades det att Zara Larsson och pojkvännen Brian Whittaker slutat följa varandra på Instagram – och sedan dess har det spekulerats i om paret eventuellt kan ha gjort slut. Både Zara Larsson och Brian Whittaker har nämligen hintat om uppbrottet på sociala medier, men aldrig bekräftat ryktena – förrän nu.

Det var i en intervju med amerikanska People som Zara Larsson valde att först gå ut med nyheten om att hon är singel.

– Jag är singel just nu och det känns spännande. Jag är ung, söt och tänker leva mitt liv. Jag har inte varit singel sen jag var 14 år, säger hon i intervjun med tidningen.

Varför paret valt att gå skilda vägar berättar hon inte, men hon poängterar att hon är väldigt upptagen just nu och inte känner att hon har tid för någon relation.

– Med ett förhållande, precis som vänner och familj så måste du jobba på det. Du måste vara villig att ge av din tid och vårda relationerna. Det tar mycket energi.

Zara Larsson och Brian Whittaker blev ett par 2017

Paret kom i kontakt på Twitter 2015 efter att Zara Larsson postat ett inlägg på plattformen med två bilder på Brian Whittaker följt av texten ”Vem är du, var bor du, hur gammal är du, varför är du så fin, hur vill du ha dina ägg tillagade på morgonen?”.

Med hjälp av sina fans fick Zara Larsson kontakt med Brian Whittaker, som visade sig vara en brittisk fotomodell – och ett och ett halvt år senare bekräftade de att de var ett par. Relationen höll i två år.

Foto: Adam Ihse/TT

Läs mer:

Zara Larsson om sin svåra PMDS: ”Förstör mig”

Zara Larsson avslöjar: ”Så mycket pengar tjänar jag”

Zara Larsson förklarar de svenska maträtterna på Ikea