Annons
Nu kan du se vilka låtar du har lyssnat mest på i år
 

Nu kan du se vilka låtar du har lyssnat mest på i år

Var det Luis Fonsi som knep din förstaplats? Eller blev det vår egen Zara Larsson? Nu kan du summera ditt musikår med Spotify.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Läs också: Vet du vad du dansar till i ”Despacito”? Vi vet – och det är riktigt snuskigt

Varje år avslöjar Spotify vilka låtar som fått flest spelningar – och sedan några år tillbaka även vilka som varit just dina tophits. Och nu är det dags igen.

Annons

För att se vilka låtar som snurrat sig varma i dina lurar kan du logga in via 2017wrapped.com. Där får du sedan tillgång till ett litet quiz, topplistor och spellistor för just dig och all tänkbar fakta kring ditt eget musiklyssnande. Blev det mest indie eller hiphop i år? Var detta året då en viss spansksjungen dänga tog sig till toppen?


Det kan ju också vara kul att se om ditt musiklyssnande ligger i tiden – eller kanske riktigt långt därifrån.

Spotify kan nu avslöja att den mest spelade artisten världen över är Ed Sheeran. Med 47 miljoner lyssnare varje månad är det knappast någon chock. Dessutom blev hans album ”÷ (Divide)” det mest spelade albumet och hans låt ”Shape of You” den mest lyssnade låten – med just nu 1,4 miljarder spelningar.
– Ed Sheeran har dominerat det här året med släppet av hans rekord-album Divide, säger Stefan Blom, Spotifys Chief Content Officer och fortsätter:
– Det är inget tvivel om att 2017 var ett Ed Sheeran-år och vi är otroligt glada över att så många miljoner musikfans har upptäckt, lyssnat och delat hans musik på Spotify. Grattis Ed till den otroliga framgången.


Även i Sverige blev lille Ed den mest populära artisten men här tätt följd av Zara Larsson. ”Shape of you” toppade även här singellistan följd av ”Despacito”-remixen med Justin Bieber.

Men det finns lite nya trender för i år. Lyssnandet på hiphop ökade med 75 procent och latinamerikansk musik med hela 110 procent. Kan det senare kanske ha en hel del med en viss låt att göra? Ja, såklart.

“Despacito – Remix” av Luis Fonsi och Daddy Yankee feat. Justin Bieber fick titeln ‘Song of the Summer’ på Spotify och den som inte hört den kan helt enkelt inte befunnit sig på typ jorden i år. Därtill var Daddy Yankee den mest spelade artisten på Spotify i juli – det är första gången en latinamerikansk artist blir det.

Inte fått nog än? Se alla topplistor och lyssna på spellistorna här.

Foto: Spotify

 


 
 


Annons