Annons
 

Nu kommer glassen som ska kunna bota bakfylla

Nu är den här – glassen som ska bota din bakfylla! Den sydkoreanska glassen, som ska smaka grapefrukt, har nämligen en speciell ingrediens.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Vad sägs om att bota en riktig bakfylla med hjälp av glass? En stormarknadskedja i Sydkorea säger sig ha hittat mirakelkuren, i form av glass som smakar grapefrukt, som ska hjälpa mot dunkande huvud och illamående dagen efter en festkväll.

Annons

”Gyeondyo-bar” heter glassen, vilket direktöversatt till engelska betyder ”hang in there”. Glassen släpptes i fredags och ska bekämpa effekterna av alkohol dagen efter.

I Sydkorea finns en rad olika produkter som ska hjälpa mot bakfylla. Vad sägs om till exempel bakissmink, bakfyllesoppa eller bakfylleläsk?

Glassen ska enligt företagets pressmeddelande passa ”personer som måste genomlida en jobbdag efter hårt festande”. Den ”magiska” ingrediensen i glassen ska vara 0,7 procent saft från trädet Hovenia dulcis – en brakvedsväxt. Sedan 1600-talet har saften från trädet ingått i den traditionella koreanska bakfyllekuren.

Men okej – om det verkligen funkar? Det låter vi faktiskt vara helt osagt.

Läs även:
Recept: Drink med mousserande vin, glass och hallon
Alla glassnyheter från GB till sommaren 2016
Glass med pizzasmak är nya storsäljaren

Foto: Tumblr